Mizsur András
Mizsur András
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újra kemény fába vágta fejszéjét az Echo TV; a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke után a Momentum Mozgalom egyik vezetőjét hívták a Napi aktuális című műsorukba. Csakhogy míg a Kovács Gergellyel készült beszélgetés legalább vicces volt, addig Soproni Tamás és az erőlködő műsorvezető párbaja a teljes abszurditásba csapott át.

Egészen szürreális beszélgetés zajlott le csütörtök este az Echo TV Napi aktuális című műsorában; Mészáros Lőrinc tévéjébe ezúttal Soproni Tamást, a Momentum Mozgalom alelnökét hívták meg.

Már a felvezető szöveg megadta az alaphangot, a műsorvezető szerint a momentumosok “milliók olimpiai álmának szertefoszlatásával robbantak be a politikai köztudatba”, hozzátéve, hogy saját finanszírozásáról mélyen hallgat a párttá alakuló politikai formáció. Erre kontrázott rá Soproni azzal, hogy megköszönte a meghívást

“Mészáros Lőrinc jó, nézhető és jobboldali tévéjébe.”

Ezután teljesen elszabadult a dili, a beszélgetés résztvevői totálisan elbeszéltek egymás mellett. A műsorvezető a már jól ismert panelekkel próbálta betámadni a Momentum alelnökét; megint előszedték Mécs János vidékiekről szóló többéves szatirikus írását, illetve az ezerszer ismételt vádat, miszerint valójában Haris Éva, az MSZP választmányának korábbi elnökhelyettese irányítja a háttérből a szervezetet.

A teljesség igénye nélkül néhány best of pillanat, ami tökéletesen összefoglalja a beszélgetés abszurditását:

 • A műsorvezető szerint Mécs írása annyira trágár, hogy inkább fel sem olvassa. Ezt úgy hidalták át, hogy egy külön bejátszásban egy férfi hang olvasta fel az idézetet, és a a káromkodásokat akkurátusan kisípolták.
 • Soproni próbálta elmagyarázni, hogy Mécs cikke egy szatirikus, ironikus írás, és pont a vidékieket lenéző budapestiekről szól. A műsorvezetőt azonban ez nem hatotta meg: “hagyjuk ezt az érvelést”. Mécs egyébként a hvg.hu-nak korábban elmondta, a cikk először a Bibó Szakkollégium levelőlistájára került fel, de akkor nem volt belőle balhé, mindenki értette, hogy az egy paródia, pedig a kollégisták között szép számmal voltak vidékiek is.
 • “Az a propaganda, amit az Echo TV-ben művelnek, a kommunista időket idézi. Ez nem irónia” – ez volt Soproni válasza arra, hogy a műsorvezető nem akarta elfogadni a magyarázatot.
 • Mindeközben a képernyőre beúszott egy felirat: “vidéki bázis nélkül”.
 • “Önök most viccelnek?” – kérdezte az Echo TV műsorvezetője, arra utalva, hogy a Momentum gyávának nevezte Orbánékat, miután visszavonták az olimpiai pályázatot.
 • “Leszerepelt kommunistákkal és ballib öregekkel akarják befejezni a rendszerváltást?”
 • “Furcsa az ön szájából hallani ez azt Armani zakót, de a párt elnökségében és a vezetőségben nagyon is a fiatal elit tagjai találhatóak.”
 • "A Momentumot is támogatja Soros?” Ennél a kérdésnél Soproni nem bírta ki, és gyakorlatilag kinevetette az erőlködő kérdezőt.
 • "Ha nem jön Sorostól és Haris Évától pénz, akkor miből finanszírozták a kampányt?" – dobta az újabb adu ászt az Echo TV műsorvezetője. Ezt a kérdést amúgy teljesen felesleges volt feltennie, hiszen a NOlimpia kampány teljes elszámolása nyilvános, elérhető a neten, mi is megírtuk, hogy mire mennyit költött a Momentum.
 • "Küzdenének a korrpució ellen. Bizonyára olvasta a Hajnal Miklósról megjelent hírt, ő is Soros-ösztöndíjas, Oxfordban tanul. Vizsgálják a Hajnal ügyét?" – a műsorvezető az Origo "oknyomozó" cikkére gondolt, amiről mi azt írtuk, hogy gyakorlatilag egy lejárató-propaganda anyag.
 • “Kötelező hit- és erkölcstan helyett inkább informatikát és közgazdaságtant oktatnának az iskolában" – valószínűleg sok szülő kapott szívéhez a lelepzés hallatán.

A kb. 15 perces beszélgetés egyetlen érdemi része az volt, amikor Soproni elmondta, hogy 99 taggal alakult párttá a Momentum, a tagság fele vidéki. Sokan munkájuk miatt nem tudtak belépni, tette hozzá.

Ha kíváncsi a teljes beszélgetésre, itt meg tudja nézni:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kétfarkú menni Echo TV: a kutyapárt vezetője bevallotta, hogy Soros és Simicska szóvivője

Az Echo TV Napi Aktuális című műsorának péntek esti vendége Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetője volt. Velkovics Vilmos riporter komoly, belemenős kérdéseinek hatására Kovács végül megtört, és bevallotta, hogy nemcsak Simicska Lajos, de Soros György szóvivője is. Elmondta, minél kevesebb aláírást próbáltak gyűjteni az olimpiai népszavazási kezdeményezéshez, és végtelenül szomorúak, hogy ilyen sok lett. De mit is tehetnének? A Kétfarkú nem azt csinálja, amit szeretne, hanem amit külföldről diktálnak neki - mondta.

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban