szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tetszik az egykori focistának, hogy megváltoztatják az Újpest címerét, ebből viszont egész váratlan szexista kirohanást sikerült kihoznia.

Urbán Flóriánnak sem tetszik az Újpest új címere. Ezzel nincs egyedül – a szurkolók tömegei borultak ki, miután bemutatták a címert. A sokak szerint lila vécédeszkát idéző alkotás finoman fogalmazva sem lett közönségkedvenc, nem csoda, hogy a klub egykori játékosa – a Jobbik egykori újpesti képviselőjelöltje – is dühös volt.

A most épp munka nélkül lévő edző a Rangado.hu-nak arról beszélt: a címerváltoztatással még egyértelműbbé vált számára, „hogy a jelenlegi tulajdonos és a vezetők nem tisztelik a hagyományokat és azokat a focistákat, akik korábban nagyon sokat tettek a csapatért”. Azt is hozzátette: a minimum az lett volna a vezetők részéről, hogy kommunikálnak a szurkolókkal a módosítás előtt, így azonban hatalmas öngólt lőttek.

Idáig még érthető is a felháborodás, ami ez után következett, arra viszont nehéz magyarázatot találni. A címerváltoztatást ellenző drukkerek között az első számú közellenség a klub ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter lett, róla pedig Urbán annyit vett észre, hogy egy nőről van szó. Úgyhogy szerinte logikus a következtetés:

Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban.

Ezután beszélt még egy sort arról, hogy a szurkoló azt szeretné, hogy a tradíciókat ápolják - vajon mit szólt volna, ha eszébe jut, hogy a magyar foci igazi hagyományaihoz méltóan a BL-be ebben az évtizedben magyarként még csak női csapat jutott?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!