szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktor a Terror Háza elé hívta ünnepelni híveit, az ellenzék sok apróbb rendezvényt szervezett, de ezek egy részét lemondták vagy áthelyezték a szakadó eső miatt.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

A Momentum programját osztogatva zárul a megemlékezés

A nem túl sok résztvevő körében viszonylag népszerű a kiadvány. Elkapnak egyet, és indulnak: ennek a megemlékezésnek is vége.

"Van még fél év, van remény"

A mi generációnk felelőssége, hogy ne tárja szét a kezét, hogy véleményt formáljon, és hogy legalább annyival részt vegyen a jövőnk formálásában, hogy elmegy szavazni – folytatja a Momentum-elnök, láthatóan ő is olvasta a közvélemény-kutatásokat arról, hogy a fiatalok körében elég alacsony a poltiikai aktivitás. A választásig van még fél év, van remény - ezzel fejezte be a beszédét.

©

Elvinnék szavazni a kivándorolt fiatalokat is

Nem nyugszik a Momentum addig, amíg a fiatalokat is el nem viszik szavazni, méghozzá azokat is, akik kivándoroltak. Elsőként pártsemleges, a szavazás fontosságára felhívó kampányt indítanak, mielőtt a párt kampányát megkezdenék.

©

Nincs liberális parlagfű

Ahogy nincs konzervatív elrohadt játszótér sem, csak problémák vannak és megoldások, amelyekért közösen kell cselekednünk – mondta Fekete-Győr András.

Ha Momentum, akkor Fekete-Győr

Mint tudósítónk jelenti, a résztvevők szabályon felélénkültek Fekete-Györ András beszéde alatt. Érezhetően miatta mentek ki a legtöbben a Momentum megmozdulására. Most először voltak bekiabálások, illetve volt a szöveget megszakító taps.
Fekete-Győr András
©

Fekete-Győr: Orbán nem is tudja, mennyire igazat mondott

A rendszerváltás idején születettek azt látták, hogy nem akart itt igazán változtatni senki semmin – ezzel kezdi a beszédét Fekete-Győr András. A Momentum elnöke azt ígérte: nem állnak meg addig, amíg be nem fejezik a rendszerváltást. A miniszterelnök ma arról beszélt, hogy a magyarok nem adják a szabadságukat. Valóban, nem fogják hagyni, hogy Orbán Viktor elvegye bárkinek a szabadságát - mondta Fekete-Győr.

"Ez nem diktatúra, hanem a demokrácia köntösébe bújtatott rejzőzködő elnyomás"

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja azzal kezdi a beszédét: a me too generációja után jöhetne a me never korosztálya. Azzal folytatja: ugyan október 23-át ünnepeljük, de a mai elnyomásról is szólni kell. Elnyomás-e az, ha a rádióban a kormánypropaganda folyik, a tanároknak félniük kell, hogy megszólalhatnak-e politikáról, a kormányfő nem hajlandó szóba állni az ellenzékkel, a kormánypártiak pedig meg akarják mondani, hogy mi a nők dolga a világban - teszi fel a kérdést.

Orosz Anna
©

Orbán és Vona beszéde alatt sem tűnt fel, hogy a forradalom évfordulóját ünnepeljük

Azt már megszoktuk az ünnepségeken, hogy aktuálpolitikáról van szó, különösen fél évvel a választás előtt, de Soproni Tamás beszédében tényleg meg sem említette 1956-ot.

Minden valaha megválasztott képviselő vagyonosodási vizsgálatot kapna

Visszamenőleges vagyonosodási vizsgálatot végeznek el minden, 1990 óta megválasztott képviselőnél - mondta Soproni Tamás. Elszámoltatást, a hatalmukkal visszaélő politikusok visszahívhatóságát is ígérte a Momentum alelnöke.

©
1 2 3 4 5