szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ujhelyi István szocialista EP-képviselőnek biztos információi vannak arról, hogy „a botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat”.

Ujhelyi a Facebook-oldalán azt írta, „az Európai Parlament mai délutáni 'elnöki értekezletén', ahol a képviselőcsoportok vezetői és az EP elnöke tárgyal stratégiai ügyekben, napirendre került Magyarország és a Soros-konzultáció ügye. Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető tette asztalra a kérdést, a botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat. Úgy tudom, hogy az a döntés született: példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben”.

Verhofstadt a Twitterre is kiírta, hogy az ő javaslatára fogja magához rendelni Tajani Magyarország állandó képviseletének vezetőjét, valamint arra fogja kérni a kormányt, hogy állítsa le a Soros-tervről szóló konzultációt.

Később kiderült, az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről, közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

A szóvivő leszögezte: a korábbi hírekkel ellentétben nincs szó a magyar nagykövet bekéretéséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára