szerző:
hvg.hu

Pedig vannak olyan intézetek, amelyek a teljes népesség körében már a parlamenti küszöb környékén, öt százalék körül mérik a szocialista pártot.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke a múlt héten azt mondta, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása "pártszépségversenyhez" vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni. Szerinte az MSZP él, és tudja, mi a feladata. Az ATV hétfő reggeli műsorában erről is megkérdezték Bangóné Borbély Ildikót, aki erre azt mondta, „2010 óta nagyon sokan akarták már, hogy ez a párt meghaljon. Nem lehet eltemetni, mert a baloldali embereknek szüksége van erre a párta.”

Arról is beszélt, hogy a 2010 óta létrejövő pártoknak volt esélyük, hogy váltópárti pozícióba kerüljenek, de egyiknek sem sikerült átvennie az MSZP szerepét, nem sikerült kitörniük az 1-2 százalékos támogatottságból, legyen az az Együtt, a Párbeszéd, vagy éppen a Liberálisok. A felvetésre, miszerint az ő pártjának a támogatottsága is esik, azt felelte, nem érdeklik a közvélemény-kutatási adatok, mert nap mint nap emberek között utazik, és nem találkozik olyan emberrel, aki elégedett lenne a mostani rendszerrel.

Szerinte 75 százalékos részvétel mellett leváltható a Fidesz, amire a rendszerváltás óta azonban még nem volt példa. Szerinte nemcsak a politikusok felelőssége, hogy itt tartunk, mert ahogy mondja, fel kell állni a választás napján, és legalább fél órát kell a szavazásra szánni. Ő is úgy véli, mint párttársai, hogy csak a közös lista és a közös jelöltek hozhatnak sikert, sok ellenzéki pártot vidéken nem is ismernek, hiszen fővárosi, esetleg nagyvárosi bázisuk van. Vidéken, ahogy említette ismerik a Fideszt, az MSZP-t, a Jobbikot, és még a DK-t, ahol ők megfordulnak.

Azzal zárt, az MSZP-nek is lesz miniszterelnök-jelöltje, de még nem mondta el, kicsoda.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Az MSZP és a DK tárgyalóit az alkalmatlanság vezeti vagy a Fidesz?

Ha 106 koordinált jelölttel indulnak, magukat fosztják meg az esélyektől – ezt állítja az MSZP és a DK alakuló megállapodásáról az elektor.hu, a Bánovics Attila által vezetett oldal szerint a Fidesz kétharmadát segíti elő a nyerhetetlen körzetekben való megállapodás.