szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a parlament összetétele alig módosul, minden képviselő új telefont és laptopot kap, összesen egymilliárd forint értékben. Az érintettek arra hivatkoznak: a technológia fejlődése miatt kell cserélni.

A Napi.hu szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben, hogy egymilliárd forintért vásárolnak új telefonokat és laptopokat az országgyűlési képviselőknek, annak ellenére, hogy a parlament összetétele alig több mint 20 százalékban módosul.

A pénteki RTL Híradóban elhangzottak szerint a képviselőknek és munkatársaiknak összesen több mint 808 prémium kategóriás mobiltelefont vásároltak, előfizetéssel, némelyikhez mobilinternet is jár. Csak erre 550 millió forint megy. Az Országgyűlés Sajtóirodája azzal magyarázta a költést, hogy a korábbi évek gyakorlata is ez volt.

A képviselők emellett új laptopot is kapnak, a Közbeszerzési Értesítő szerint olyat, amely üléstermi és távmunka végzésére alkalmas, ezekből összesen 250-et vásároltak, de a szószólók irodáikba további 300 darab megy még, szoftverekkel. Illetve, hogy nyomtatni tudjanak, ahhoz is vásároltak eszközöket: 150 multifunkciós nyomtatót. Erre a Híradóban elhangzottak szerint valamivel több mint 511 millió forintot költhetnek.

Az új készülékeket várhatóan három hét múlva, a képviselők eskütételét követő napon kapják meg, négy évre szóló, teljes körű garanciával.

A Híradó kérdésére az Országgyűlés Hivatala azt írta, a jelenleg használt készülékek már legalább négy évesek, és a technológia fejlődése miatt ezek cseréje időszerű, a közbeszerzésről pedig alapvetően a beszerzési ár döntött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Automatikusan jár az iparűzési adó felezése a kkv-knak

Automatikusan jár az iparűzési adó felezése a kkv-knak

Jelen lehetett Orbán egy 200 fős búcsúztatáson, mert a vallási szertartás nem államilag meghatározott rendezvény

Jelen lehetett Orbán egy 200 fős búcsúztatáson, mert a vallási szertartás nem államilag meghatározott rendezvény

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában