szerző:
hvg.hu

Kedden előzte be Orbán Viktor miniszterelnök a betegeket egy fővárosi kórházban, majd öt perccel később recepttel a kezében távozott. Az Index munkatársa is ott várakozott, most leírta, mit tapasztalt volna a miniszterelnök, ha kivárja a sorát.

Két testőr és a kórház igazgatójának kíséretében jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel fél 8 körül egy fővárosi kórházban, a folyosón akkor 10 ember várakozott, köztük az Index újságírója is. Orbán megkérdezte, előremehet-e, mire senki nem tiltakozott, volt, aki azt mondta, "persze, hogyne", de többen az orruk alatt morogtak.

A poén nyilván csak utólag jut az ember eszébe, válaszolhatta volna valaki Orbánnak, hogy nem mehet előre, mert "én vagyok a soros".

Orbán érkezése miatt kiküldték a rendelőből az épp bent lévő beteget. A miniszterelnök amúgy hamar végzett, egy recepttel a kezében távozott pár perccel később. Az újságíró szerint semmi különös nincs abban, hogy a miniszterelnök állami kórházba megy – a kórház nevét nem írta le, de alaposan körülírta azzal, hogy ebben a kórházban megszokott a soronkívüliség, illetve egy bizonyos ágazat képviselői előnyt élveznek –, ahogy abban sem, hogy Orbán testőrökkel érkezett. A beteg kiküldése a rendelőből viszont kicsit furcsa volt.

Ha nem 10 percet tartózkodik Orbán a kórházban, hanem normál állampolgárként kivárja a sorát, a következőt tapasztalta volna:

  • Reggel 8-as érkezéssel 4-5 óra múlva jut be az orvoshoz.
  • Nem biztos, hogy le tud ülni a váróban, három rendelőre öt szék jut.
  • A helyiség levegőtlen, ablak nincs, légkondi nincs, egy szellőzőnek látszó szerelvény ugyan van a falon, de abból nem jött levegő. Áram sincs, úgyhogy a szomszédos helyiségből hosszabbítóval hozott áramot egy asszisztens, így tudott egy álló ventilátort beüzemelni.
  • 28-30 fok volt a váróban, a rendelőben 31-32.
  • Orbán hallhatta volna az asszisztens panaszkodását, hogy csak egy számítógépük van. Gyorsabban menne a vizsgálat, ha az orvosnak és neki is külön gépe lenne.
  • Az egész folyosó hallhatta volna a teljes nevét.
  • Észreveszi, hogy a fehérre festett fal hamar koszolódik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!