szerző:
Tetszett a cikk?

Igaz, foglalkoznak már ilyesmivel komoly tudományos műhelyek, de velük vagy az MTA-val való együttműködésről persze szó sincs.

A kormány megvalósítja Kásler Miklós álmát: Magyarságkutató Intézetet alapít arra, amivel most is komoly tudományos műhelyek foglalkoznak. Ebbe beleolvasztja a 2014-ben létrehozott, kezdettől vitatott Nyelvstratégiai Intézetet, amely nem sokat produkált azóta - derül ki mindez a szombaton megjelent közlönyből.

„A magyarság őstörténetének modern interdiszciplináris módszerekkel történő feltárására” létrehozandó új intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumához fog tartozni január 1-től, egy főigazgató, három főigazgatóhelyettes és egy gazdasági vezető irányításával. Székházat a nemzeti vagyont kezelő tárca nélküli miniszternek kell találnia számára. Külön pénzt nem rendel mindehhez a jogszabály.

Az intézet feladata egyebek között a magyarság őstörténete, a honfoglalás, a magyar középkor interdiszciplináris kutatása, vallástörténeti, néprajzi és népzenei kutatás, részvétel a kulturális turizmus, vallás- és zarándoklatturizmus fejlesztésében, továbbá a magyar identitás, hazaszeretet kifejeződésének történelmi bemutatása a magyar történelem korábbi évszázadaiból, és minderről angol és magyar nyelvű folyóirat kiadása.

Arról nem szól a kormányrendelet, hogy a Magyarságkutató Intézet működjön együtt a Magyar Tudományos Akadémia és az egyetemek ugyanilyen témákon dolgozó intézményeivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül

Levélben kérik a legismertebb olasz szótárt, kerüljön ki a puttana a nő szinonimái közül