szerző:
hvg.hu

Közérdekű munkára ítélhetik a férfit, mert a szakítás után többször is hamisan feljelentette volt élettársát.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy 52 éves jánoshalmi férfival szemben, aki miután az élettársa elhagyta, haragjában az asszonyt hamisan azzal vádolta, hogy lányával együtt kábítószert árusít.

Az 52 éves férfi tavaly októberben egyik este felhívta a 112-es központi segélyhívót, ahol azt jelentette névtelenül, hogy egy helybeli ingatlanban kábítószert árulnak és fogyasztanak. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a vádlott által megadott címen egy lakatlan ház áll, majd az utcában sehol sem találtak kábítószer árusításra és fogyasztásra utaló nyomot. Végül egy nyilvános telefonfülke közelében igazoltatták a vádlottat, aki közölte, hogy a névtelen bejelentést ő tette. A férfi ekkor már azt is mondta, hogy a korábban megadott ingatlanban a volt élettársa a lányával együtt árusítja és fogyasztja a kábítószert.

A vádlott később bevallotta, hogy a bejelentés napján délelőtt összeveszett az élettársával, majd alkoholt ivott, s miután haragudott az asszonyra, hamis tartalmú bejelentést tett a rendőrségen.

Ezután sem csillapodott azonban a férfi bosszúvágya, mert alig egy hónappal később, egy délután ismételten hamis tartalmú bejelentést tett a központi segélyhívó telefonszámra, miszerint a bejelentésben megadott ingatlanban az édesapja kábítószer árusítással kapcsolatban információval tud szolgálni. A kiérkező rendőröket a vádlott fogadta, aki ismételten valótlanul azt állította, hogy volt élettársa Jánoshalmán kábítószert árul. Utóbb a férfi elismerte, hogy ez a bejelentése is valótlan tartalmú volt, és a volt élettársát ismét hamisan vádolta meg.

A szabadlábon lévő, büntetett előéletű vádlottat az ügyészség kétrendbeli hamis vád bűntettével vádolja. A három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, egyszerű megítélésű ügyben a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető, ezért az ügyészség a visszaeső vádlottal szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza - közölte az ügyészség.  

A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Benzines villanyautó: teszten a Honda különc hibrid divatterepjárója, az új CR-V

Benzines villanyautó: teszten a Honda különc hibrid divatterepjárója, az új CR-V

Ez történt: eltörölték az EU-ban az indokolatlan webshopos korlátozást

Ez történt: eltörölték az EU-ban az indokolatlan webshopos korlátozást

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Az olasz katolikusok megnyitják a templomokat a menekültek előtt, akik Salvini új jogszabálya miatt utcára kerülnek

Az olasz katolikusok megnyitják a templomokat a menekültek előtt, akik Salvini új jogszabálya miatt utcára kerülnek

Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre

Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre