szerző:
MTI

A párt szerint a tanács felállásával a Fidesz-kormány még több stadiont és még több presztízsberuházást erőltet majd a budapestiekre.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának megalakításával Tarlós István éppen Budapest ünnepnapján mondott le hivatalosan is arról, hogy a főváros saját maga dönthessen a jövőjével kapcsolatban - írja a Magyar Liberális Párt közleménye. A dokumentum szerint a fele-fele arányában kormányzati és fővárosi tagokból felálló grémium jóváhagyása nélkül semmilyen komolyabb beruházás nem történhet mostantól a fővárosban. A Liberálisok szerint a tanács felállásával a Fidesz-kormány még több stadiont és még több presztízsberuházást erőltet majd a budapestiekre.

A Fodor Gábor vezette párt "döbbenetesnek és érthetetlennek" tartja, hogy a tanács szombati megalakuló ülésén Tarlós István szót sem ejtett arról, hogy mi lesz a katasztrofális budapesti egészségügyi ellátással, az alulfinanszírozott és pártosított fővárosi oktatással. "Mi lesz Budapest legjobb egyetemének a sorsa és hogyan kívánja megőrizni a Fidesszel szemben a fővárosi egyetemek autonómiáját?"

Választások előtt egy évvel lehet szépen csengő ígéreteket tenni a kormánnyal karöltve, de az elmúlt nyolc év azt igazolja, hogy Tarlós csak a Fidesznek kedves beruházásokhoz tud asszisztálni. Mára pedig hivatalosan is elzálogosította a főváros jövőjét - írja az ellenzéki párt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

„A főnöknek az a dolga, hogy lehetőségeket teremtsen”

„A főnöknek az a dolga, hogy lehetőségeket teremtsen”

Nyugodjon meg mindenki, idén is lesz Reszkessetek, betörők!

Nyugodjon meg mindenki, idén is lesz Reszkessetek, betörők!

Egy hónapig várta gazdáját egy kutya a kaliforniai tűzvészben leégett romok között

Egy hónapig várta gazdáját egy kutya a kaliforniai tűzvészben leégett romok között

Így néz ki Harry herceg és Meghan Markle karácsonyfája

Így néz ki Harry herceg és Meghan Markle karácsonyfája

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat