szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koncz Zsófia korábban azzal vált országosan ismertté, hogy a nevéhez kötődik a „provokátorfigyelő” ötlete.

Visszavonult a közélettől és a Fidelitas honlapjáról is eltűnt Koncz Zsófia, aki a kormánypárt ifjúsági szervezetének országos alelnöke volt. De most újra hallat magáról, ugyanis a 24.hu azt írja, értesülésük szerint Magyarország washingtoni nagykövetségén kapott állást a politikai stábban, külpolitikai munkatársként.

Koncz akkor lett ismert közéleti szereplő, amikor Böröcz László Fidelitas-elnökkel közösen előállt 2015-ben a „provokátorfigyelő” ötletével. Ezzel a Fidelitas az általuk provokátornak gondolt személyeket listázta volna az állami rendezvényeken, közzétéve a „gyanús” emberek nevét és fényképét.

A „figyelést” a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság azonnal jogsértőnek minősítette, és szélsebesen eltűnt a provokátorfigyelő Facebook-oldala is. Nem sokkal ezt követően Koncz is eltűnt a Fidelitas környékéről. De most visszatért.

Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő lánya a nagykövetség honlapján is szerepel, továbbá Koncz Zsófia a követség Facebook-oldalán található fényképeken is feltűnik. Új posztjával kapcsolatban keresték hivatali címén is, arról is érdeklődött a lap, szakított-e a Fidesz ifjúsági szervezetével, de nem kaptak választ.

Az nem derült ki, mekkora fizetést kap Koncz Washingtonban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jól jött ki a járványból a debreceni Globus gyár

Jól jött ki a járványból a debreceni Globus gyár

A Barcelona megrázta a pofonfát: kiírta a Facebookra, hogy indulnak Bukarestbe

A Barcelona megrázta a pofonfát: kiírta a Facebookra, hogy indulnak Bukarestbe

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána