szerző:
MTI

Estére a legtöbb helyen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és hétfőn is többnyire borult marad az ég.

Kezdetben néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat, éjszaka viszont már többfelé lehet eső, az Északi-középhegység tágabb környezetében ónos eső, fagyott eső, az északkeleti határnál havazás is lehet. Hétfőn napközben már döntően esőre számíthatunk. Hétfőn helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Az ország északkeleti harmadán foltokban tartósan megmarad a köd.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 1 és 7 fok között valószínű, de délen, délnyugaton 9, 10 fokig is felmelegedhet a levegő.

Európa északkeleti felén elterülő magasnyomást továbbra is hideg levegő tölti ki. Sokfelé napközben is fagy, a Kelet-európai-síkság nagy részén nem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet, éjszakánként pedig -10 fok alá hűl a levegő.

Az Északnyugat-Európa feletti többközéppontú ciklonrendszer hatására viszont Európa nyugati harmadán lényegesen enyhébb az idő. Nyugat-Franciaországban 14, 15 fokig is felmelegszik délutánra a levegő, a Pireneusi-félsziget déli részén 18, 19 fokot is mérnek, de 15 fok körüli a csúcsérték az Appennini-félsziget déli felén és az Égei-tenger mentén is. Az említett nyugati ciklon enyhébb levegője hétfőn már a közép-európai térségében is egyre inkább érvényesül, enyhülésre számíthatunk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eszét vesztő ellenzékről ír a kormányoldali média

Eszét vesztő ellenzékről ír a kormányoldali média

Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk

Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk

"Allah akbar"-t kiáltott a strasbourgi lövöldöző

"Allah akbar"-t kiáltott a strasbourgi lövöldöző

Leopárd ölte meg az erdőben meditáló szerzetest

Leopárd ölte meg az erdőben meditáló szerzetest

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Benkő: Példátlan fejlesztés előtt a honvédség

Benkő: Példátlan fejlesztés előtt a honvédség