szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alpolgármester szerint senkinek nem lehet megtiltani, hogy eladja a kapott tűzifát, vagy hogy bárki megvegye.

A polgármester húga vásárolja fel a rászorulóknak szociális segélyként kiosztott tűzifát az ország egyik legszegényebb településén, Tiszaburán – írja a Népszava.

Az egyik önkormányzati képviselő, Turó Flórián egy néhány héttel ezelőtti testületi ülésen kérdőre vonta a fideszes polgármestert, Nagy Imrét, mert szerinte az érintett családok eleve fél köbméterrel kevesebb fához jutnak hozzá, mint amennyi járna volna neki a Belügyminisztérium pályázatának értelmében.

Turó a lapnak azt mondta, hogy a falu vezetői nyerészkednek a tűzifából, kihasználják a szegény sorban élők kiszolgáltatott helyzetét. A fa kiosztását egyfajta jegyrendszer alapján végzik, de volt, aki három napig várta, mégsem jutott hozzá. A képviselő szerint azért, mert azok kapták meg először, akik később eladták a polgármester húgának.

A 3200 fős településen többen is azt mondták a lapnak, hogy a nő 4500 forintot – jóval a piaci ár alatti összeget – fizet egy köbméter fáért, és azonnal fizetett.

A Népszava hiába kereste a polgármestert és a testvérét. Az ugyancsak fideszes Mészáros Béla alpolgármester nyilatkozott nekik. Ő azt mondta, a szociális tűzifa kiosztása rendben zajlik, még a megszabott határidő előtt mindenki hozzájut. Elismerte: ő is hallotta, hogy a polgármester húga többektől megvásárolta a fát, de szerinte senkinek sem tilthatják meg, hogy eladja a tüzelőt, ahogyan azt sem, hogy valaki felvásárolja azt. A helyiek egy része – jegyezte meg –, nem lát egy napnál tovább előre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az autók, gyalogosok közé dőlt egy fa Csömörön, miután egy teherautó eltalálta – videó

Az autók, gyalogosok közé dőlt egy fa Csömörön, miután egy teherautó eltalálta – videó

Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba

Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba

Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát

Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát