Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

"A budapesti Hegyvidék lakói figyeltek fel elsőként arra a kisebb diplomáciai autókaravánra, amely ma a reggeli órákban a XII. kerület útjain haladt" kezdődik a Ripost cikke, amely az amerikai nagykövet, David S. Cornstein és Orbán Viktor közti "rendkívüli" találkozóról szól. A kormánypárti bulvárlap informális forrásokból értesült a korai időkben, egy magánlakáson létrejövő találkozóról, sőt, még egy magánfotóhoz is sikerült hozzájutnia a szerencsés médiumnak, amelyen a két politikus mosolyogva ül egymás mellett.

De a lap "munkatársai, akik egy interjúkészítés alkalmából már jártak Orbán Viktor XII. kerületi házában" kiderítették, hogy a magánlakás bizony Orbán Viktor otthona. "Nem sikerült információkhoz hozzájutnunk arról, hogy hivatalos, a diplomáciai évkönyvekbe is bekerülő megbeszélésről vagy "csupán" baráti eszmecseréről volt szó", zárul a cikk.

Amerikai-magyar viszonylatban napok óta tart az üzengetés egymásnak és a közvéleménynek, a Wall Street Journal, az Átlátszó és a Direkt36 cikkei az amerikai fél aggályait ecsetelték: a kormány nem akarja aláírni a magyar-amerikai védelmi megállapodást, és energetikai ügyekben is húzódozik. Vajon miért történik mindez, találgatnak a cikkek, és így derült fény arra is, idelátogathat az amerikai külügyminiszter is. A kormány visszautasítja a WSJ cikkét, az amerikai média szokás szerint hazudik Magyarországról. A Ripost véletlenek sorozatának álcázott cikke pedig a magyar fél üzengtésének a része: a tárgyalások jó hangulatban, eredményesen telnek, nincs itt semmilyen feszültség a két fél között.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Katamaránjával borult be a vízbe egy férfi Siófokon

Katamaránjával borult be a vízbe egy férfi Siófokon

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia