szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hollik István kormányszóvivő értelmezte - valahogy - az Európai Bizottság válaszát.

Hollik István kormányszóvivő szerint Brüsszel bevallotta, hogy a szír terroristavezér is kapott migránskártyát, és Hassan F. kártyáját csak azután tiltották le, hogy nem jelent meg a havonta esedékes ellenőrzésen, illetve azt is elismerte, hogy nem ő ellenőrzi a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tud.

Hollik István az Európai Bizottság közleményére reagált, miután a Bizottság jelezte, nem illetékes a migránskártyák ügyében. A szervezet azt írta, azért nem tudott arról, hogy Hassan F.-nek volt ilyen kártyája,

mert a csak Görögországra érvényes bankkártyaprogramot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNCHR) intézte, bonyolította. Így a görög hatóságok és az UNHCR tudja, kinek juttat segítséget ezen a módon.

Ezt a választ tekintette Hollik beismerésnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Barcelona: Koeman nem dolgozhat Setien kifizetéséig

Barcelona: Koeman nem dolgozhat Setien kifizetéséig

Újra szólhat valami a Civil Rádió helyén

Újra szólhat valami a Civil Rádió helyén

Vasárnaptól betiltják WeChatet, a TikTok novemberig működhet az Egyesült Államokban

Vasárnaptól betiltják WeChatet, a TikTok novemberig működhet az Egyesült Államokban