szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már kora reggel nagy volt a mozgás a múlt szerdai hajótragédia miatt a Margit-szigeten kialakított, ideiglenes bázison. Videónkon látszik, ahogy az egyik első csónakkal elindulnak, ma is folytatódhat az áldozatok holttestének keresése, miután hétfőn több maradványt sikerült megtalálni.

Hat óra tájban már javában készülődtek a Margit-szigeten felhúzott ideiglenes bázison, pont azt vettük fel, ahogy elindulnak a Margit híd felé, ahol múlt szerdán este szenvedett balesetet a Hableány nevű hajó, fedélzetén dél-koreai turistákkal és a kétfős magyar személyzettel.

A felirat alapján a TEK erői továbbra is kinn vannak, de mentők, magyar és dél-koreai búvárok is készülődtek, hátha kedden újabb áldozatokat sikerül megtalálniuk. A Duna vízállása, az erős sodrás nagyban nehezíti a munkájukat, nap mint nap próbálkoznak, hogy hozzáférjenek a nagyjából 9 méter mélyen fekvő hajótesthez.

Az is látszik a felvételen, hogy koreai stábok rögzítenek minden pillanatot, itt írtunk korábban arról, hogyan jelenik meg a tragédia az ottani médiában.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint sikerült azonosítani a Margit hídnál megtalált kilencedik áldozatot, őt a hajóból emelték ki a búvárok egy nyílászárón keresztül, a roncsba ugyanis továbbra sem hatolnak be. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a Duna teljes déli szakaszán.

A Hableány és a Viking Sigyn ütközése után bekövetkezett tragédiáról itt olvashatja el az összes hírünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Összeroppanhat a Hableány, amikor kiemeli a dunai monstrum

Hétfőn a hírek szerint a Hableány roncsánál talált holttestet hoztak fel a dél-koreai búvárok. A hajóba bemenni azonban továbbra is életveszély a búvárok szerint, ha pedig napok múlva elkezdhetik a roncs kiemelését, akkor a hajótest roskadhat össze.

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Tiborcz István cége vette meg az egykori Fonográf-klubot

Tiborcz István cége vette meg az egykori Fonográf-klubot