szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hadházy Ákos független képviselő egy ügyészségi válaszból azt következtette ki, egy fideszes politikus ügyében nyomoznak, a Legfőbb Ügyészség közleményében annyit írt, ők nem neveztek meg senkit. A Hadházy által emlegetett politikus szerint ez az egész csak politikai cirkusz.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő újabb vélelmezett korrupciós üggyel állt elő: a birtokába jutott információk szerint korrupciós bűncselekmények miatt folytat eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében.

Hadházy informátoraira hivatkozva azt állítja, Boldog István fideszes képviselő lényegében megzsarolta a választókerületének polgármestereit azzal, hogy csak az kaphat támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, aki hajlandó az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat. Hadházy az üggyel kapcsolatban több kérdést is feltett a Központi Nyomozó Főügyészségnek. Az első, hogy

érkezett-e feljelentés (vagy nyomozás áttétel) Önökhöz 2017. óta olyan ügyben, amely Jász- Nagykun-Szolnok megye 04. számú országgyűlési egyéni választókerületét (a választókerület székhelye Törökszentmiklós) – azok településeit – érinti, olyan vonatkozásban, hogy választókerület települések uniós pályázatai pénzeinek a felhasználása során költségvetési csalás és korrupciós bűncselekmények elkövetésének a gyanúja merült fel?

Rákérdezett arra is, amennyiben folyik nyomozás, azt mikor rendelték el, van-e már gyanúsított illetve

felmerült-e parlamenti vagy önkormányzati képviselők érintettsége.

Hadházy szerint erre egy meglehetősen szűkszavú választ küldött Polt Péter legfőbb ügyész, de szerinte a lényeg benne volt:

az általam megadott paraméterek alaján jelenleg van beazonosítható, ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy.

Hadházy ez alapján nevezte meg a fideszes képviselőt. A Legfőbb Ügyészség közleményben reagált Hadházy sajtótájékoztatójára, amelyben hangsúlyozták, Polt Péter

Hadházy Ákos közérdekű adatigénylésére adott válaszában országgyűlési képviselőre vonatkozó információt nem közölt.

A közleményből az olvasható ki, hogy Polt válasza csak a cikkben is idézett, hosszú kérdésre vonatkozik, "és egyetlen személyt sem érint." Hadházy a további három kérdésére az információs önrendelkezésről szóló törvény miatt nem kapott választ.

Hadházy sajtótájékoztatója után kerestük Boldog Istvánt, akit nem értünk el, a politikus közleményben reagált:

Ez az egész csak egy politikai cirkusz, hangulatkeltés a választási kampányban. Eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kaptam, de szükség esetén természetesen állok a hatóságok rendelkezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Kiderült, Boldog István fideszes képviselő egy félkész parkolót adott át a gyerekek gyűrűjében

Még trombitáltak is a gyerekek Boldog István fideszes politikus keddi cserkeszőlői parkolóavatásán. Egy olvasónk arról küldött képet, hogy szerdán már fel is bontották az átadott parkoló egy részét. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, a most átadott "innovatív parkolóból" még a fák és a lámpák is hiányoznak.

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó