szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valaki Gül Baba türbéjének falán üzent a török elnöknek.

Erdogan háborús bűnös

– írta fel egy ismeretlen Gül Baba budai türbéjének falára vörös festékkel. A helyszínre a csütörtökön Budapestre érkező török elnök is ellátogat a hivatalos programja szerint.

A felirat nem sokáig maradt a téglafalon: reggel serény kezek próbálták eltüntetni, amit egy olvasónk meg is örökített.

©

Recep Tayyip Erdogan délelőtt érkezik a fővárosba, emiatt – ahogy a rendőrség előre jelezte – szakaszosan és időszakosan több utat lezárnak az I., a II., az V., a VI., a XV., a XVI. és a XVII. kerületben. A türbéhez vezető útvonalon este héttől fél kilencig lesz forgalomkorlátozás.

Mitől védik ennyire a török elnököt?

Kiemelt biztonsági intézkedésekkel védik a csütörtökön Budapestre érkező Recep Tayyip Erdogan török elnököt. A Nyugatra alig látogató Erdogant nem nagyon hívják mostanában sehova, így nem csak magyar tüntetők várják majd, hanem külföldről is érkeznek kurdszimpatizánsok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresztes Imre Világ

Bajuszosok és gülenisták mindenhol: Erdogan és Törökország világpolitikai súlya

A világ legjobban őrzött politikai vezetői között tartják számon Recep Tayyip Erdogan török elnököt. Bár Ankara szerint a 2016-os puccskísérlet során a lázadók Erdogan életére akartak törni, arról nem tudni, hogy hosszú pályafutása során kíséreltek-e meg ellene merényletet. Az autokratikus török elnök mindenesetre a világ egyik leghatalmasabb vezetőjének tartja magát, és kétségtelen, hogy az egykori szerény isztambuli polgármesterből politikai óriás lett, aki nagyobb mértékben formálta át Törökországot, mint bárki a világi köztársaság alapítója, Kemal Atatürk óta.

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek