szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kormánybiztossá nevezik ki a Brüsszelből távozó Navracsics Tibort. A politikus a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa program megvalósulásáért fog felelni.

„Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém nyertes pályázati programja megvalósításának koordinálásáért felelős” kormánybiztossá nevezték ki az Európai Bizottságból öt év után távozó Navracsics Tibort, a 2010-es Orbán-kormány közigazgatási és igazságügyi miniszterét.

A péntek este közzétett kormányhatározat szerint különösen az infrastrukturális feltételek megteremtéséhez, a  kulturális tevékenységhez és a kreatív iparhoz kapcsolódó feladatokkal, valamint programrészekkel kell foglalkoznia. Emelett ő fogja koordinálni a pályázati programhoz előirányzott kormányzati források felhasználásával kapcsolatos döntéselőkészítő tevékenységet és egyezteti a program megvalósítását, különösen az  Európai Unió Bizottságával, Veszprém önkormányzatával és az egyéb érintett szervezetekkel.

Tevékenységét Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, és egy öt fős titkárság segíti. Arról viszont szokatlan módon nem szól a határozat, hogy kap-e Navracsics Tibor valamilyen díjazást ezért a munkáért – vagyis valószínűleg nem kap, bár máskor ha így van, azt is bele szokták írni a szövegbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét