szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A következő Fővárosi Közgyűlésen szavazhatják meg, hogy Mácsai Pál tovább vezeti-e az Örkény Színházat, és Bán Teodóra is maradhat-e a Szabad Tér Színház élén. Wintermantel Zsolt a BKK igazgatóságába lett jelölve, míg az MSZP-s Komjáthi Imre egy nonprofit kft. felügyelőbizottságába ülhet be.

Számos új pozícióról dönt majd a Fővárosi Közgyűlés a következő ülésén. Többek között Vágó István is új feladatot kaphat: a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelő bizottsági tagja lehet decemberben, írja keddi cikkében az Index.

A DK politikusa a portál kérdésére válaszolva elmondta, hogy mivel vegyészmérnökként végzett és gépészetet is tanult, eredeti végzettségéhez még közelebb is áll a cég tevékenységi köre, mint a televíziós műsorvezetéshez. Vágó havi díjazása a havi minimálbérnek lesz megfelelő.

Négy színház vezetésére írt ki pályázatot a főváros, a Budapest Bábszínháznál Ellinger Edina jelenlegi igazgatóhelyettes, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színháznál Novák János jelenlegi ügyvezető, az Örkény István Színháznál Mácsai Pál jelenlegi ügyvezető, a Szabad Tér Színháznál pedig Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető pályázott az ügyvezetői posztra.

Számos nagyobb fővárosi tulajdonú cég igazgatóságába vagy felügyelő bizottságába már az előző közgyűlésen választottak tisztviselőt, a városvezetés és az ellenzék között azonban vita alakult ki a delegáltak arányáról. A vita végül lezárult, így a fideszes delegáltak is elfoglalhatják helyeiket a fővárosi cégekben.

Az Index megszerezte a teljes listájt. Ebből többek között kiderül, hogy Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottságában Mártha Imre, volt MVM-vezér lehet az elnök, a BKV felügyelőbizottsági tagja lehet a II. kerület alpolgármestere, Dankó Virág, az MSZP-s Komjáthi Imre pedig BUDAPEST ESÉLY Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába ülhet be.

Az előterjesztés szerint a Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. felügyelőbizottságába ülhet be lesz Rusznák Imre régi szocialista fővárosi politikus, de a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. felügyelőbizottsága is gyarapodhat MSZP-s taggal, Keller Zsolt a minimálbér másfélszereséért dolgozhat ott.

Náluk anyagilag jobban járhat Wintermantel Zsolt, Újpest volt fideszes polgármestere, ő a BKK igazgatósági tagja lehet, havonta a minimálbér háromszorosát kaphatja.

A teljes listát az Index cikkében találja meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek