szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesz, az ellenzéki pártok jelöltje és egy vlogger mellé bejelentkezett egy önkormányzati képviselő is győri polgármesternek.

Az Azonnali arról számolt be, hogy Balla Jenő független önkormányzati képviselő is újra elindul a polgármesteri címért.

Mint korábban írtuk, Borkai Zsolt hiába nyert az október 13-i önkormányzati választáson, azóta belebukott a szexbotrányába és a korrupciós vádakba, emiatt 2020. január 26-án új választást tartanak.

Mintegy három hete kiderült, hogy a Fidesz Dézsi Csaba Andrást indítja, egy 57 éves kardiológust, az ellenzék pártok pedig szerdán mutatták be a jelöltjüket, Pollreisz Balázst, az MSZP városi elnökét. A negyedik induló egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert.

Az Azonnali elérte az Összefogás Győrért színeiben induló Ballát, aki azt mondta, mostanra bebizonyosodott, hogy ők az egyetlen „100 százalékosan” civil szervezet a városban, most derülhet tehát ki csak igazán, hogy mennyire támogatják a civileket Győrben. Az októberi referendumon indult a Civilek Győrért is, de ők már bejelentették, hogy most nem lesz jelöltjük.

Balla Jenő azt is elmondta, nem tart attól a kritikától, hogy az ellenzéki szavazóktól szipkáznák el a voksokat, mert ahogy fogalmazott: egy versenyt nem úgy kell megnyerni, hogy rávesszük a többieket, hogy ne induljanak el.

Az Összefogás Győrért az októberi választáson 1838 szavazatot szerzett, ez 4,36 százalékos jelent és ahhoz volt elég, hogy Balla kompenzációs listáról bejusson a közgyűlésbe képviselőként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!