szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövőjéről egyelőre nem beszélt a Fidesz vezetőivel, mert az még nincs napirenden

A választókra bízná politikai jövőjét a milliárdos költségvetési csalással vádolt Simonka György - mondta a fideszes képviselő az RTL Klub Híradójának.

A politikus és 32 vádlottársának pere kedden kezdődött el. Az előkészítő ülésen az ügyész arról beszélt, Simonka György volt a hálózat irányítója, olyan hálózatot hozott létre, mellyel uniós és hazai költségvetési pénzzel éltek vissza, 1,4 milliárdos kárt okozva.

Simonka az RTL Klubnak azt mondta, jogszerűtlennek tartja otthona zár alá vételét és a vádiratot is kifogásolta. Utóbbiban szerinte rengeteg olyan bizonyíték van, amit törvénytelenül vettek fel és úgy véli, több hiányosságot is szakértőkkel kellene alátámasztani.

A politikus több mint 100 tanú meghallgatását szeretné előterjeszteni.

Jövőjéről egyelőre nem beszélt a Fidesz vezetőivel, mert az még nincs napirenden. Ha a választók úgy gondolják, hogy szükség van egy ilyen harcos képviselőre, aki kiáll az érdekeikért, akkor továbbra is a dél-békési régió fejlődéséért dolgozna.

A hvg.hu-nak Simonka a tárgyalás előtt arról beszélt, továbbra is ártatlannak vallja magát. Arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy fenntartja-e vagyonnyilatkozatát (melyben nyoma sincs annak, miből kobozhatnak el 850 milliót, melyet szintén az ügyészség rendelt el). A kérdésre, miszerint ha ő ártatlan, hogyan tévedhetett ekkorát a Polt Péter vezette ügyészség, annyit válaszolt: ezt a bíróság dolga kideríteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Simonka-ügy: Máris komoly perrel indul az évtized

Harminchárom vádlottal indul kedden a Simonka György békési politikus köré szerveződött céghálózat milliárdos költségvetési pere. Az eljárás középpontjában az agrárcégek állnak, de a bűnténybe belekeveredtek külföldi vállalkozások, és a titkárnőtől kezdve, a felszámolón át sofőr és egyszerű gazdálkodó is érintett.