szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez nagyjából akkora összeg, mint Erdogan védelme volt a török elnök budapesti látogatása idején.

Keddi számában a Népszava arról ír, hogy kérdésükre az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, összesen 154,4 milliót költöttek tavaly a három nagy budapesti futballesemény biztosítására.

Ez a három meccs pedig:

  • a május 4-i FTC – Újpest, ami 46,5 millióba került,
  • a magyar szlovák válogatott meccs, ami 66,1 millióba került és
  • a Fradi – CSZKA Moszkva volt, ami pedig 41,8 millióba került.

A Népszava megjegyzi, hogy a sportesemények biztosítására költött pénz magasabb ennél, mert év közben más kisebb mérkőzést is felügyel a rendőrség, ráadásul a „jelentős költségek ellenére nem sikerült minden rendbontást megelőzni, sőt, szurkolói harc a rohamrendőrök jelenlétében is folyhatott Budapest utcáin.” A Fradi – Újpest mérkőzés mellett a két tábor ultrái a Mester és a Haller utca sarkán egymásnak estek, legalább 60 ember ütötte-verte egymást.

A helyszínen 40 főt fogtak el, a BRFK 38-at gyanúsított meg csoportos garázdasággal. De volt verekedés a magyar-szlovák és a Fradi – CSZKA után is. Összesen a fenti esetekben, tehát három meccs után

51 embert gyanúsítanak meccsekhez köthető bűncselekményekkel, akár súlyos testi sértéssel is, de a BRKF decemberi válasza szerint egyiküket sem tartóztatták le.

Összehasonlításképp, amikor Recep Tayyip Erdoğan török elnök november 7-én Budapesten járt, akkor egyfelől teljesen leállt az élet a fővárosban, másrészt az az ORFK-nak 176 millió forintba került. A Budapesti Rendőr-főkapitányságnak pedig 67 milliójába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak