szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török elnök látogatása miatt az embereket leszállították a villamosról, nem mehettek be a házakba, a Margit hídon tömegek gyalogoltak. Sokan ragadtak a munkahelyükön, a gyerekekért sem jutottak el a szülők az óvodába és az iskolába. Az Andrássy utat hermetikusan zárták le, volt, aki a Batthyány téri aluljáróban ragadt.

Az esti csúcsforgalomban indult Gül Baba türbéjéhez Recep Tayyip Erdogan, ezzel gyakorlatilag megbénította Budapest közlekedését. A helyzetet nehezítette, hogy este ért véget több tüntetés is a fővárosban, és a demonstrálók sem mentek haza azonnal, hanem a Nagykörút felé kezdtek vonulni.

Az Andrássy úti török nagykövetségre mentek, este nyolckor az Aradi utcán vonult a tömeg - írja a Mérce. Próbálják lerázni a rendőröket, két szemeteskukát kötöttek össze rendőrségi szalaggal, így akarnak időt nyerni.

A teljes káosz este hat körül kezdett kialakulni, a lezárások miatt teljes volt a zűrzavar a Margit híd környékén, emberek és autók haladtak egymás hegyén hátán.

"Mindenki gyalogol át a hídon, tiszta népvándorlás" -  jelentette tudósítónk este hat körül a hídról. A Nyugati pályaudvarnál később már a villamosok is feltorlódtak. A budai hídfőnél található Átrium előtt rendőrsorfal állt, senkit nem engedtek át a túloldalra, az emberek nem tudtak hazajutni.

©

A tömegközlekedés helyzete sem jobb, az M2-es metró végül este 7 óra körül indult újra és állt meg a Batthyány téren. Tudósítóink jelentése szerint pedig az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar és az Andrássy út környéke továbbra is kaotikus, este nyolc után is tartott még a dugó.

Az Oktogonnál a teljes zárást este hét után oldották fel.

A 444.hu szerint a Margit hídnál a rendőrök a közeledő 4-6-os villamos utasait leszállították, a jármű továbbment, az emberek pedig ott állnak az út szélén, mert nem engedték át őket Erdogan érkezése miatt.

©

A Batthyány téren az alujáróból egy ideig nem engedték fel a felszínre az embereket, a Nyugati pályaudvarnál leszállították az embereket a metróról.

A BKK közlése szerint az M3-as metró egy ideig nem közlekedett a Nagyvárad tér és a Lehel tér között, este nyolckor már csak a Deák Ferenc téren nem állt meg.

Az Index szerint gyalogosan sem volt könnyű közlekedni, mert a rendőrök körbezárták a közlekedőket. Az emberek egy része letépte a rendőrségi szalagokat, mondván takarodjon Erdogan. A villamosforgalom este nyolc körül állt helyre.

A Margit híd budai hídfőjénél nagyjából 1500 ember esett fogságba,

a Bem mozi előtt már üvöltözés is kialakult a rendőrök és az emberek között.

Legtöbben azon háborogtak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából. A híd két oldalán az emberek tapsolással tüntetnek.

Margit híd
©

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és utasította a BKK és a BKV vezetőit, hogy a jövőben csak az ő engedélyével folytassanak egyeztetéseket a rendőrséggel diplomáciai események előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk