szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hont Andrást lökdöste a Vadhajtások szélsőjobboldali portál munkatársa.

A VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter ellen szerveztek tüntetést az önkormányzati hivatal épülete elé csütörtök délutánra. A politikus a múlt héten így nyilatkozott az ATV-ben:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

A tüntetésen való részvételre korábban két miniszter is buzdított, Varga Judit és Gulyás Gergely is. Újságíróként jelen volt a demonstráción a HVG publicistája, Hont András (amúgy kerületi lakos) is, akit a Vadhajtások szélsőjobboldali-rasszista portál munkatársa, Bede Zsolt inzultált, lökdösött, azt kiabálta neki:

Takarodj innen!

A Vadhajtások a Facebookon élőzte az összetűzést, a felvételen látszik, amint Bede "provokátor" felkiáltással közeledik kollégánk felé, többször kommunistázta is. Hont Andrásnak többször levették a szemüvegét, elmondása szerint kétszer Bede tette ezt, mire Hont megpróbálta kicsavarni kezéből a szelfibotot. Kollégánk elmondása szerint néhányan megpróbálták ököllel arcon ütni - nem jártak sikerrel -, illetve volt, aki le is köpte.

A tüntetésen inzultálták a 444 egyik munkatársát is, videósuk kezéből megpróbálták kicsavarni a kamerát.

A színpad mögötti kivetítőn egyébként az a mondat volt olvasható: Állítsuk meg a gyűlöletet.

Korábban a HVIM patkánytetemet küldött Niedermüller Péternek, amin a DK is kiakadt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét