szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A párt országgyűlési képviselője szerint nem értette meg a kormány, hogy az ágazatban az alapbér emelésére lenne szükség nem csak pótlékemelésre.

Az LMP üdvözli a szociális dolgozók pótlékának emelését, ugyanakkor szerintük a kormány e lépése is azt mutatja: nem értette meg, hogy az ágazatban az alapbér emelésére lenne igazán szükség - mondta Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a szociális szféra a legkevésbé megfizetett állami szektor, ahonnan több mint 10 ezer munkavállaló hiányzik, ezen a helyzeten pedig alapvetően az segítene, ha a kabinet összehangolná a szociális és az egészségügyi bértáblát.

A kormánynak emellett - az elégséges szolgáltatás mértékének meghatározásával - lehetőséget kellene adnia a szociális ágazat szakszervezeteinek a sztrájkra, valamint az itt dolgozóknak is engedélyeznie kellene a kollektív szerződések létrejöttét - mondta.

Ungár Péter, a Demokratikus Koalícóba (DK) átváltó szocialista polgármesterek ügyére vonatkozó kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, ezek az esetek is bebizonyítják, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenzéki összefogás "mantrázása" mögé bújva a "lehető legnagyobb politikai teret" kívánja betölteni az ellenzéki oldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról