szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meredeken nő a magyarországi koronavírusos esetek száma: a csütörtök reggeli adatok szerint már 261 igazolt fertőzöttről tudni. Eközben a világ is tovább küzd a betegséggel. Franciaországban például 40 ezer egészségügyi tartalékost és 100 ezer önkéntest küldenek a "frontra". Hírek a koronavírus-járványról percről percre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sorrend megfordítása

Mai közvetítésünk végéhez értünk

Köszönjük, hogy ma is velünk követték a járvány fejleményeit. Ezzel mai közvetítésünknek vége, percről-percre tudósításunkat lezárjuk. Jó éjszakát!

Legyen a sportcsarnokokból egészségügyi ellátóhely - kéri az érdi polgármester

Alakítsa át a kormány az érdi sportcsarnokokat egészségügyi ellátóhellyé – erre kérte Csőzik László polgármester egy levélben Orbán Viktort. Csőzik az Érd Aréna, valamint három iskola sportcsarnokát ajánlotta fel erre a célra. Ezeket az ingatlanokat térítésmentesen használhatnák egészségügyi ellátóhelyként – írta.

Nagy-Britanniában mostantól bírságolhatják, aki megszegi a járvány miatti korlátozásokat

Elsőre 60 font a büntetés, utána minden alkalommal duplázódik az összeg.

A lengyel képviselők tarthatnak home office-ból parlamenti ülést

A lengyel alsóház a házszabály módosításával megteremtette annak a lehetőségét, hogy videokonferencia formájában tarthassák meg a parlamenti üléseket olyan rendkívüli helyzetekben, amilyennek a jelenlegi koronavírus-járvány is számít. Magyarországon a kormány erre a lépésre nem volt hajlandó, pedig az ellenzék szerint ha ezt megengednék, akkor elvesztené az értelmét a felhatalmazási törvény.

A vitán részt vevő képviselőket a vírusfertőzés veszélye miatt 12 parlamenti tárgyalóterembe ültették szét, védőeszközökkel szerelték fel őket, így sokan kesztyűt, egyesek védőmaszkot viseltek.

Átlépte az ezret az amerikai áldozatok száma

Az Egyesült Államokban már 75 233 új típusú koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak, a fertőzés okozta betegségben elhunytak száma meghaladta az ezret. Részletek itt.

A sofőrt fenyegették, mert nem lehetett jegyet venni a buszon

Nem mindenki értette meg, hogy működik a járvány elleni védekezés. Részletek itt.

4,7 milliárdért hozat kínai lélegeztetőgépet a külügy

Az 500 berendezésnek a második negyedévben kell megérkeznie, azaz legkésőbb júniusban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!