szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megye háromban játszó csapat szerint most pálya helyett másra kell a pénz.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penyige önkormányzata visszautalja az államnak azt a pénzt, amit eredetileg a focipályájuk felújítására nyertek – írja a ATV oldala.

Juhász Gyula, polgármester, aki a focicsapat edzője is, megkereste a sportegyesület elnökét is, akivel megbeszélték, hogy „a penyigei csapat eddig is megvolt öltöző nélkül, most ebben a helyzetben nagyobb szükség van erre a pénzre az egészségügyben meg, hogy túléljük ezt a vírust.”

A polgármester Orbán Viktornak és az illetékes minisztériumoknak is elküldte a felajánlásukról szóló levelet, amire „öt percen belül” reagált az államtitkár. Majd, mint mondja a polgármester, egy osztályvezető felhívta az EMMI-ből, hogy jól látják-e, amit látnak. "Én mondtam, hogy jól látják és szeretnénk, ha ezt felajánlásként elfogadnák és visszautaljuk a pénzt" – mondta el a riportban a polgármester, edző.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!