szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester szerint az intézkedés segít majd abban, hogy elkezdhessék enyhíteni a koronavírus miatti korlátozásokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Levélben kérte a kereskedelmi központok vezetői, a nagyobb kereskedelmi láncok és a taxitársaságok együttműködését Karácsony Gergely főpolgármester, miután kedden bejelentette, hogy április 27-től csak kendővel, sállal vagy maszkkal az arcon lehet használni a budapesti tömegközlekedést, lehet belépni a boltokba, piacokra vagy taxiba ülni.

„Biztos vagyok benne, hogy ők is meg fogják érteni, hogy ezek a mostani, kissé kellemetlen, ám szükségszerű intézkedések segítenek abban, hogy hamarosan fokozatosan, de elkezdhessük az enyhíteni a korlátozásokat” – tette hozzá Facebook-oldalán.

Karácsony szerint az elmúlt hetekben vita alakult ki a maszkviselésről, de mára „a Magyar Tudományos Akadémia minden más szakértő egyértelműen azt mondja, hogy a maszk viselése igenis fontos”.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Főpolgármesteri Hivatal korábban azt közölte, hogy a következő napokban mosható arcmaszkokat oszt ki a BKK járművein utazók számára. A maszkból 60 ezret osztanak szét, hogy a kötelező maszkviselésre való felkészülést segítsék.

Az új utazási feltétel életbe lépését megelőzően és azt követően Budapest tíz forgalmas csomópontján, hetente többször, reggel 7.00 és 9.00 között összesen 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a BKK munkatársai. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak – írta a BKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

Megroggyant a forint, de kell emiatt aggódni?

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó