szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A portásnál tovább nem jutott a gyulai aktivista.

A rémhírterjesztésért feljelentett gyulai momentumos, Csóka-Szűcs János szerdán elment az őt feljelentő Görgényi Ernő polgármester fogadóórájára, amire a városlakókat várták. A Magyar Narancs cikke szerint a férfi csupán a portásig jutott.

Csóka-Szűcsöt május 12-én állították elő a rendőrök egy Facebook-bejegyzés miatt. Nem sokkal később az ügyészség megállapította, hogy nem követett el bűncselekményt és az is kiderült, hogy a város polgármestere, Görgényi Ernő jelentette fel a férfit.

A férfi a lapnak elmondta, egyrészt azért akart találkozni a fogadóórán a polgármesterrel, mert szerinte a feljelentőnek és a feljelentettnek szembe kell néznie és beszélnie kell egymással. Másrészt tájékoztatást szeretett volna kérni Görgényitől, milyen ütemezésben és pontosan mikorra áll helyre a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának munkarendje.

A portán úgy tájékoztatták a mozgássérült férfit és a kísérőjét, nem tudják őket fogadni, mert nem jelentkeztek be előre. Az ellenzéki aktivista szerint szó sem volt a meghívóban ilyen feltételről. A Narancs szerint nem adta fel, bejelentkezett volna a következő polgármesteri fogadónapra, de azzal sem volt szerencséje, mert arra még nem lehet jelentkezni, mivel még nincs időpontja.

Görgényi Ernő szerint a fogadónapjaira mindig is be kellett jelentkezni. Erre a polgármester szerint azért van szükség, hogy előzetesen tudjon tájékozódni a hozzá fordulók problémájáról, amiben segítséget kérne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!