szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Várhatóan pénzbüntetést kap az az olasz fiatal, aki felfújt egy jókora képet az Erzsébet híd lábára.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség büntetővégzés meghozatalát és pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy olasz graffitissel szemben – számolt be közleményében az ügyészség pénteken.

A vádirat szerint még január elején a Döbrentei térnél egy körülbelül 20 négyzetméteres falfirkát fújt fel festékkel az Erzsébet híd budai hídfőjének pillérjére a fiatal férfi.

©

Az ügyészség közleménye szerint a festés előtt az olasz férfi marihuanát is fogyasztott, így ellene rongálás mellett kábítószer birtoklása miatt is vádat emelt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felöklelte és kis híján megölte gazdáját egy bika Hercegszántónál

Felöklelte és kis híján megölte gazdáját egy bika Hercegszántónál

Kiskorú lányokat futtató bandát fogtak el Budapest belvárosában

Kiskorú lányokat futtató bandát fogtak el Budapest belvárosában

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban