szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Éves szinten 24 ezer forintos segítséget kaphatnak a rászorulók.

Karácsony Gergely a főpolgármesteri programjában vállalta, hogy újraindítja a fővárosi rezsitámogatási rendszert, amelyet még 2012-2013 környékén függesztettek fel. A Főpolgármesteri Hivatal ma közleményben jelezte, hogy ismét elérhető lesz a támogatás, amely július elsejétől, szerdától igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin.

A közlemény szerint a távhő-, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 ezer forintos támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek - szociálisan rászoruló vagy fogyatékossággal élő - védendő fogyasztónak minősülnek, és igazolják a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését.

A Főváros azt írta, hogy a támogatásra fordított források így a leginkább rászoruló budapestiek lakásfenntartási terheit enyhítik, a védendő áram- és gázfogyasztók körének bővítése pedig a szolgáltatásból való kikapcsolás megelőzését segíti elő.

A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány végzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész