szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két képviselő is azt akarta tudni, hogy haladnak a kisvárdai beruházások, Schanda Tamás államtitkár elintézte a választ egy mondattal.

Gurmai Zita MSZP-s és Szabó Tímea Párbeszédes országgyűlési képviselő tett fel írásbeli kérdést a kisvárdai lówellness-központtal, illetve a településre tervezett beruházásokkal kapcsolatban.

A Palkovics Lászlónak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterének címzett kérdéseket végül az államtitkára, Schanda Tamás válaszolta meg meglehetősen röviden. Mindössze annyit írt, hogy

a projektek haladnak, ha megvalósításuk fontos mérföldkőhöz érkezik, a fejlesztések megvalósítói tájékoztatást adnak róla.

Gurmai azt akarta tudni egyébként, hogy

  • Miért nem látszanak még a kisvárdai idősotthon, illetve a lórehabilitációs központ építésének eredményei?
  • Mi a határideje a két beruházás átadásának?
  • Kinek a számláján található jelenleg a beruházások értékét fedező 4,5 milliárd forint? 

Szabó Tímea pedig azt, hogy

  • A projekthez kapcsolódó szerződésekben vagy megállapodásokban milyen határidők vagy póthatáridők találhatók? Kérem, hogy részletezze a közbeszerzési felhívási, illetve a kivitelezéshez kapcsolódó határidőket!
  • A megállapodás vagy szerződés milyen kitételt tartalmaz a beruházás elmaradásának vagy késésének következményeiről?
  • A 2,2 milliárdos támogatás összeg 2017 óta milyen szervezetek számláin volt? Ennek az összegnek kamatai vagy egyéb hozamai kihez kerültek?

Erre kapták a fenti választ.

A kérdéseket azután tette fel a két képviselő, hogy a hvg.hu megírta, hogy továbbra sem sok nyomát látni Kisvárdán annak az összesen 4,7 milliárd forintnak, amelyet a 2017 végi kincstárürítés keretében utalt ki a kormány két, Seszták Miklós egykori fejlesztési miniszter üzleti köreihez köthető kisvárdai beruházásra.

A vonatkozó kormányrendelet szerint 2,5 milliárdot adtak egy Kárpát-medencei speciális elhelyezési központra – ami a gyakorlatban egy bentlakásos idősotthont jelent –, 2,2 milliárdot pedig egy közép-európai lovas akadémia és termálvizes lórehabilitációs központ kialakítására.

Kerestük a Kárpát-medencei Lovasközpont Kft. ügyvezetőjét és próbáltuk megtudni, hogy állnak a projektek, de nem árult el semmilyen részletet. „Folyamatban vannak az ügyek”, illetve „haladnak a dolgok” – hajtogatta az összes, a projekt állását firtató kérdésünkre az ügyvezető, majd annyit tett még hozzá, hogy „határidőre kész lesz minden”, de hogy mi ez a határidő, azt már nem árulta el.

Két és fél éve utalt a kormány 2,2 milliárdot a kisvárdai lówellnessre, de még mindig nem látszik belőle semmi

A Lovassport Szövetség is lebeszélte volna a kormányt annak a kisvárdai lórehabilitációs-központnak az építéséről, amelyre két és fél éve adott a kormány 2,2 milliárd forintot. A beruházásból még semmi nem látszik, és az új, projektgazda, egy Seszták Miklós üzleti köreihez köthető társaság sem szívesen oszt meg róla részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka Itthon

Két és fél éve utalt a kormány 2,2 milliárdot a kisvárdai lówellnessre, de még mindig nem látszik belőle semmi

A Lovassport Szövetség is lebeszélte volna a kormányt annak a kisvárdai lórehabilitációs-központnak az építéséről, amelyre két és fél éve adott a kormány 2,2 milliárd forintot. A beruházásból még semmi nem látszik, és az új, projektgazda, egy Seszták Miklós üzleti köreihez köthető társaság sem szívesen oszt meg róla részleteket. A lovasszövetségnek viszont már szakmailag sincs köze a lovassport egyik legnagyobb hazai beruházásához.

Gergely Zsófia Vállalkozás

Orbán másra bízza a milliárdos lówellnessközpont építését

Új gazdája van a közfelháborodást generáló, termálvizes lórehabilitációs központnak: az Orbán-kormány a Magyar Lovassport Szövetség helyett direktben egy olyan kisvárdai kft.-re bízza a beruházást – és ezzel a 2,2 milliárd forint közpénzt –, amely összefüggésbe hozható Seszták Miklós köreivel – szúrtuk ki egy kormányhatározatban. A lówellnessre pántlikázott pénz átcsoportosítását az új kedvezményezetthez Palkovics László innovációs miniszternek kell intéznie.

Döntött a kormány: normál tanrend szerint kezdődik az iskola ősszel

Döntött a kormány: normál tanrend szerint kezdődik az iskola ősszel

Orbánnak szóló üzenetnek is beillik az, ami a Videoton ellenfelének mezén szerepel

Orbánnak szóló üzenetnek is beillik az, ami a Videoton ellenfelének mezén szerepel

300 milliós támogatást kap 41 magyar dokumentumfilm

300 milliós támogatást kap 41 magyar dokumentumfilm