szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyszínre kivonult az ÁNTSZ, a szoros kontaktokat tesztelték – tudta meg a hvg.hu. Míg olvasónk aktív fertőzöttekről, a tábor egyik vezetője "gyanús esetekről" beszélt, akiket elkülönítettek.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában – tudta meg a hvg.hu egy, a táborban részt vevő olvasójától. A fiatal elmondása szerint a táborban nagyjából 250-en vannak, Kárpát-medencei, diaszpórában élő középiskolások, egyetemisták.

A tábor hétfőn indult, a keddi városnézés közben derült ki, hogy egy délvidéki tanár és diák tesztje pozitív lett. A hír hallatán mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek. Elmondása szerint a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat ki és miért kérte.

Később úgy hallotta, aktív fertőzöttekről van szó. A táborban megjelent az ÁNTSZ, és a két ember közvetlen kontaktjait elkülönítették és letesztelték PCR-tesztekkel, a betegeket pedig mentő vitte egy budapesti kórházba.

Nagyon ijesztő volt

– mesélte a hvg.hu-nak. Ő úgy tudja, a délvidéki csoport hazautazik. A képet a helyszínről kaptuk:

©

Elértük telefonon a szövetség egyik igazgatóját, aki annyit mondott, teszteltek egy busznyi, táborba tartó diákot, és két gyanús esetet találtak, őket elkülönítették. Visszakérdeztünk, hogy forrásunk aktív fertőzöttekről és kórházba szállításukról beszélt, mire annyit mondott, jelenleg azt a tájékoztatást adhatja, hogy az érintetteket elkülönítették, a tábor pedig folytatódik. Azt mondta, a szövetség elnöke tájékoztat erről holnap bővebben.

Szerbia az egyetlen unión kívüli ország, ahonnan Orbán Viktor bejelentése után szabadon jöhetnek turisták Magyarországra, miközben az unió által javasolt országokból viszont nem. Miután egyre romlik a járványhelyzet Szerbiában – kedd este Aleksandar Vucic államfő már arról beszélt, ismét kijárási korlátozást vezetnek be Belgrádban –, megkérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, nem vizsgálják-e felül a határok szabad átjárását, mire annyit írtak,

az operatív törzs Szerbia és a világ összes többi országa esetében is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány fejleményeit, és, ha szükséges, döntéseket is hoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legalább 800 ember halt meg a világban, mert elhitte a koronavírusos álhíreket

Legalább 800 ember halt meg a világban, mert elhitte a koronavírusos álhíreket

Több ezren tüntetnek a fehérorosz kormány székházánál Minszkben

Több ezren tüntetnek a fehérorosz kormány székházánál Minszkben

Fehérorosz elnökválasztás: sztrájk az üzemekben, utcára vonultak a munkások

Fehérorosz elnökválasztás: sztrájk az üzemekben, utcára vonultak a munkások