szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánypárti médiumokat többek között helyreigazításra kötelezték.

Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében – közölte Czeglédy Csaba a közösségi oldalán. Az ügyvéd által kezdeményezett magánvádas eljárás után a bíróság büntetésként megrovásban részesítette az újságírót, akinek 46 ezer forintot is ki kell fizetnie. Czeglédy azt írta, hogy ebben az ügyben már korábban helyreigazításra kötelezték a portált, de szerinte az elmúlt években a fideszes propagandasajtó egyre több határt lépett át, ezért tett büntetőjogi lépéseket is.

„A sok elveszett bírósági per nem érdekli a propagandasajtót. Bízom azonban abban, hogy az utasításokat végrehajtó >>újságíróik<< számára visszatartó erő lesz, ha saját bőrükön érzik tettük következményét. Aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat” – írta Czeglédy.

Kovács András 2017 augusztusában írt egy cikket, amelyben azt állította, hogy a Czeglédy által vezetett cég a munkaerő-kölcsönzés piacán úgy kívánt előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diáktagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta. Az ügyvéd tavaly júniusban szintén az iskolaszövetkezeti üggyel kapcsolatban a köztévé ellen is nyert, akkor a Kúria kötelezte az M1 csatornát, hogy hat helyreigazítást is megjelentessen. 

Idén februárban az Átlátszó közérdekű adatigényléseket segítő oldalán, a Ki Mit Tud?-on közölték, hogy 2019-ben az Origo veszítette el a legtöbb sajtópert.

Józsefváros szintén szerdán közölte, hogy a polgármester, Pikó András újabb sajtópert nyert, ezúttal a Hír Tv ellen.

A bíróság első fokú ítéletében kimondta, hogy a csatorna a "Kifogásolható döntéseket hoznak a baloldali polgármesterek” címmel megjelent cikkében valótlanul állította, hogy a járvány időszakában önkényes döntéssel közszolgálati dolgozóktól, például rendőröktől vagy egészségügyi dolgozóktól vett el lakásokat a józsefvárosi önkormányzat. Ezzel szemben a valóság az, hogy Józsefvárosban senki sem vett el egyetlen lakást sem rendőröktől vagy egészségügyi dolgozóktól, őket továbbra is támogatni kívánja az önkormányzat”

– írták a közleményben, hozzátéve, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat épp egy új, igazságos lakáspályázati rendszert fogadott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Október elejéig döntenie kell a Klubrádióról a médiahatóságnak

Október elejéig döntenie kell a Klubrádióról a médiahatóságnak

Az ingatlanfejlesztők nyerhetnek nagyot a bejrúti robbanással

Az ingatlanfejlesztők nyerhetnek nagyot a bejrúti robbanással

A Trump-kormány szerint előítéletes a fehérekkel szemben a Yale Egyetem

A Trump-kormány szerint előítéletes a fehérekkel szemben a Yale Egyetem