szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 168 Óra pedig „nemcsak baloldaliaknak” szólna ezután.

Teljes egészében megvette a Pesti Hírlapot az Egyesült Magyar Izraelita Hitközséghez (EMIH), vagyis Köves Slomó rabbihoz köthető Brit Media Kft. – írja a Media1 hírportál.

A Pesti Hírlap összeköltözik a 168 Óra hetilappal, amely szintén a Brit Media tulajdona.

A Brit Media eddig is résztulajdonosa volt a Pesti Hírlapnak, most húszszázalékos részesedését százra növelte. Ugyanakkor Milkovics Pál, a PH alapító tulajdonosa körülbelül 20 százalék részesedést szerez a Brit Mediában.

A Brit Media a 168 Órán kívül annak internetes kiadását, és a zsidó témákkal foglalkozó Neokohn.hu oldalt tulajdonolja. Résztulajdonos volt továbbá a Klubrádióban, de az a részvénycsomag később egy izraeli állampolgárhoz került, ám valószínűleg megmaradt az EMIH érdekeltségében.

A Media1 azt is írja, hogy Milkovics néhány 168 Órá-s munkatárssal már beszélgetett terveiről, és felvetődött, hogy szeretné, ha a lapok „kiegyensúlyozottabbak” lennének, és nemcsak baloldali olvasóknak szólnának.

A Brit Mediában Milkoviccsal együtt megjelent Keresztesi Péter, aki a Lokál című ingyenes kormánylapnál volt vezető. A résztulajdonosa a Media1-nek azt mondta, ez nem jelent kormányközeli befolyást, Keresztesit az ingyenes lapok terjesztésében szerzett tapasztalatai miatt kereste meg.

A Pesti Hírlap év elején indult el ingyenes, utcai terjesztéssel, márciusban azonban a koronavírus-járvány miatt leállt, csak online kiadása működött tovább, megfelezett szerkesztőséggel. Újabban heti rendszerességgel újra terjeszteni kezdték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novembertől kapható a vadonatúj Xbox

Novembertől kapható a vadonatúj Xbox

Koronavírusban meghalt Trini Lopez

Koronavírusban meghalt Trini Lopez

„A legjobb sör ott van, ahová a papok járnak inni”

„A legjobb sör ott van, ahová a papok járnak inni”