szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vízhiány várható Nagyatádon az áradás után.

Hamarosan megszűnik Nagyatád vízellátása – közölte a DRV Zrt. az Atádhírrel. A város négy kútjából hármat ellepett a kiáradt Rinya-patak, így a víztoronyban lévő vizet tudják csak használni, az viszont nemsokára elfogy.

Frissítés: Délután fél 4-kor az Atádhír arról számolt be, hogy a város északi részén már nem folyik víz a csapokból. Több helyre lajtos kocsikkal szállítanak vizet. Az emberek megrohamozták ásványvízért a még elérhető üzleteket – nehezíti a helyzetet, hogy a Penny Market bezárt, mert jókora része víz alá kerül, a Tescóba pedig nem tud eljutni a város másik feléből senki, mert a hidat beomlás veszélye miatt lezárták.

Kajdy Péter, a DRV nagyatádi üzemvezetője azt nyilatkozta a helyi portálnak: a víztorony a város egynapi vízmennyiségének nagyjából a háromnegyedét képes tárolni, és mivel már éjszaka óta használják, délután kiürül. Amikor ez megtörténik, lajtos kocsikkal próbálnak ivóvizet szolgáltatni addig, amíg a kutakat nem sikerül üzemképessé tenni. Ha pedig majd elindulnak a kutak, a fertőtlenítés csak később jön, először olyan vizet fognak adni, amely csak forralva lesz fogyasztásra alkalmas.

A Nagyatád körüli elkerülő úton egy hidat elmosott a víz, a városhoz közel a 68-as utat több szakaszon le kellett zárni az áradás miatt, ott Böhönye és Segesd között szakadt le egy híd.

Elmosott az áradás egy hidat Nagyatádnál - videó

Eltűnt a nagyatádi elkerülő út egy része az árvíz miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eszenyi Enikő Csengerben felügyel színházi workshopot

Eszenyi Enikő Csengerben felügyel színházi workshopot

Lukasenka a tüntetőknek: Ne merészkedjetek most az utcákra!

Lukasenka a tüntetőknek: Ne merészkedjetek most az utcákra!

21 millió felett a fertőzöttek száma

21 millió felett a fertőzöttek száma