szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vádhatóság súlyosabb ítéletért is fellebbezett.

Kezdeményezte az ügyészség a Fővárosi Ítélőtáblánál a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott holland drogkereskedők újbóli letartóztatását, amit azzal indokoltak: így látják biztosítottnak, hogy a két férfi a magyar hatóságok számára elérhető marad, vagyis nem szökik meg. Indítványozta az ügyészség emellett az elsőfokon kiszabott fegyházbüntetések súlyosítását is.

Tavaly augusztusban a Szigeten a két férfi sátrából és csomagmegőrző széfjéből csaknem 2700 darab ecstasy tabletta, 128 gramm marihuána, 451 darab marihuánás cigaretta került elő, miután árusítás közben a biztonsági szolgálat munkatársai kiszúrták őket, és hívták a rendőrséget.

Később megtalálták az általuk használt autót is, benne még 4 ezer darab ecstasy tablettával és körülbelül 15 kilogramm füves cigarettával. A két holland férfinál összesen, körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.

A két 23 éves vádlottat idén júniusban első fokon öt év fegyházra ítélte és négy évre kiutasította Magyarország területéről a bíróság, miután a Fővárosi Törvényszéken beismerő vallomást tettek, és lemondtak a tárgyalás jogáról. Az ítélet szerint négy évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották őket.

A határozat kihirdetése után az eljáró törvényszék a vádlottak letartóztatását megszüntette, és a részükre bérelt lakásban bűnügyi felügyeletbe helyezte őket a másodfokú eljárás befejezéséig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betiltottak a szélsőjobb által is használt volt birodalmi lobogót Bajorországban

Betiltottak a szélsőjobb által is használt volt birodalmi lobogót Bajorországban

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Duma Aktuál: Müller Cecília segített, hogy ne szellőztessünk ész nélkül

Duma Aktuál: Müller Cecília segített, hogy ne szellőztessünk ész nélkül