szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A négyfős család a tragédia napján szabadult a karanténból egy erdélyi út után.

„Jézus a halála után harmadnapra támadt fel. Nekem is ennyi időm volt arra, hogy sokkos állapotban legyek, olyan volt, mintha én is meghaltam volna. Ám amikor vasárnap felébredtem, az jutott eszembe, hogy helyt kell állnom apaként. Fel kell nevelnem a gyerekeket. Semmi más nem számít” – nyilatkozta a Borsnak Bronz Gábor, akinek felesége, Vajda Erzsébet pénteken vesztette életét tragikus körülmények között. A nőre kelenföldi otthonuk előtt zuhant rá egy férfi, aki a panelház 14. emeletéről ugrott ki öngyilkossági szándékkal.

Erzsébet babakocsiban tolta néhány hónapos kislányát, Boglárkát, amikor a férfi rázuhant. A gyereket könnyű sérülésekkel vitték kórházba megfigyelésre, de még aznap hazaengedték. A családnak van még egy gyereke, egy hároméves kisfiú, Márton. Neki nem esett baja.

A gyászoló férj szerint a kislány még semmit sem fog fel a tragédiából, ám a kisfiú igen. Neki azt mondták, hogy az édesanyja nagyon csúnyán megsérült, és sokáig kórházban lesz. Az igazat egy pszichológus segítségével szeretnék elmondani neki.

Bronz Gábor édesapja is nyilatkozott a Borsnak a történtekről. Azt mondta, fia családja épp aznap szabadult a kéthetes karanténból egy erdélyi út után éppen a játszótérre indultak. Miután kiléptek az ajtón, Gábornak valamiért vissza kellett mennie a lakásba, így lemaradt. Erzsébet, Márton és Boglárka lifttel indult el, Gábor pedig utánuk sietett, amikor egy puffanást hallott, majd mintegy 20 másodperccel később már látta, hogy mi történt.

A lap szerint a 42 férfi azért követett el öngyilkosságot, mert feldolgozhatatlan szerelmi bánat gyötörte.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció – itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon

Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció – itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon

Tűz volt egy józsefvárosi iskolában

Tűz volt egy józsefvárosi iskolában

894 új koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan haltak meg

894 új koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan haltak meg