szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, újra megpróbálják összekapcsolni a migrációs és a koronavírus témáját.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a tavasszal napok alatt lett a magyar közélet egyik legismertebb alakja. Az operatív törzs sajtótájékoztatói a mémgyárosok kedvencei lettek, Müller már a fiatal szülőket újabb gyerek vállalására ösztönző füzetnek is az egyik reklámarca lett, és az is csak a kötekedő újságírókat zavarta, hogy az életrajzát csak közérdekű adatigénylésre voltak hajlandóak kiadni.

Most azonban egészen új szerepben mutatkozik be:

sajtótájékoztatót tart a megnövekedett migrációs nyomásról.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt 11 órára hirdetett meg sajtótájékoztatót a röszkei határátkelőhöz, ahol Müller Cecília és Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes beszél. A meghívó szerint a rendezvény témája „megnövekedett migrációs nyomás és az augusztus 5-én éjjel történt események a magyar–szerb határon”.

A kormánypropaganda a járvány kezdetén megpróbálkozott már azzal, hogy a migrációra fogja a koronavírus megérkezését – akkor több iráni diákot is kitoloncoltak az országból. Apró szépséghiba, hogy ők teljesen legálisan tartózkodtak az országban, azóta pedig csendben megszüntették a velük szemben indult büntetőeljárásokat is. A kormánymédia most újra arról ír, hogy migránsok támadták meg a magyar határt, a mai Magyar Nemzet pedig arról értekezik, hogy a járvány enyhülése növeli a bevándorlást. Ma egyébként annyi új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, mint május vége óta egyszer sem.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alföldi Róbert: Semmi meglepő nincs abban, amit Vidnyánszky Attila csinál

Alföldi Róbert: Semmi meglepő nincs abban, amit Vidnyánszky Attila csinál

Történelmi esély veszhet el Romániában az egymással és magukkal hadakozó magyar pártok miatt

Történelmi esély veszhet el Romániában az egymással és magukkal hadakozó magyar pártok miatt

Mi folyik Brüsszelben? – a HVG-hez igazol az EUrologus

Mi folyik Brüsszelben? – a HVG-hez igazol az EUrologus