szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Totalcar szerkeszője videón mondta el, hogy bár igazuk van a távozó indexeseknek, ő marad az Index-közeli autós újságnál.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Az Indexhez ezer szálon kötődő Totalcar szerkesztője, Winkler Róbert saját vlogján válaszolt azokra a kérdésekre, hogy mit gondol az Indexben történt felmondásokhoz, és ő marad-e a Totalcarnál. A rövid válasz igen, viszont ennél azért hosszabban fejti ki, mit gondol a helyzetről:

“A döbrögizmus rendszerében van a baráti sajtótermék és az ellenséges. Dönthetsz, hogy vagy csicskasajtó vagy, vagy forradalmár leszel és ellenség. Ők a forradalmár-ellenséget választották. (...) Gyakori kérdés, hogy mi lesz a Totalcarral.

Nem tudom, mi lesz a Totalcarral, szerintem ugyanígy maradunk, csak most már mi is a csicskamédiához tartozunk.

További kérdés, hogy fel kellene-e nekünk mondani? De, szerintem fel kellene nekünk mondani. Miért nem mondtunk fel? Én csak a magam nevében beszélhetek, én is inkább a csicskasorsot választottam” – mondta a videóban kertelés nélkül Winkler, aki saját bevallása szerint semmilyen kapcsolatban nem áll az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal, a kirúgást levezénylő Bodolai Lászlót, az Index Zrt. igazgatóságának elnökét pedig továbbra is jó embernek tartja, aki viszont csupa rossz döntést hozott, és túl sokra értékelte a jó kapcsolatát például Deutsch Tamással.

Az Index csaknem teljes szerkesztősége július 24-én mondott fel, miután a vezetőség nem helyezte vissza pozíciójába a kirúgott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A felmondó munkatársak még aznap létrehozták a Távozó indexesek Facebook-oldalt, ez már több, mint 250 ezer lájknál jár. Hogy ez mire elég, és lesz-e új újság, az elég ködös, jelenleg egy ígéret létezik arra, hogy lesz másik, miközben a 444 szerint a megüresedett Index szerkesztőségébe még egyetlen embert sem sikerült leigazolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anne Frank egykori barátnője rakta le az amszterdami holokauszt-emlékmű első kövét

Anne Frank egykori barátnője rakta le az amszterdami holokauszt-emlékmű első kövét

Radar360: Szijjártó hétszer helikopterezett, a Bayern nyert a Puskásban

Radar360: Szijjártó hétszer helikopterezett, a Bayern nyert a Puskásban

Nem adjuk ingyen a pogácsát, cserébe finomat sütünk – Tóta W. Árpád a hvg360 első évéről

Nem adjuk ingyen a pogácsát, cserébe finomat sütünk – Tóta W. Árpád a hvg360 első évéről