szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A budai önkormányzat saját erőből az óvodai és bölcsődei dolgozókat is leteszteli.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A II. kerületi önkormányzat a fővárossal közösen részt vesz a tanárok és iskolai dolgozók szűrésében, emellett tesztet biztosít az óvodai és bölcsődei dolgozóinak, közölte a Facebookon Őrsi Gergely polgármester.

A szűrés segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy feltérképezzük és megállítsuk az esetlegesen fel nem derített fertőzési láncokat, és még nagyobb biztonságban tudhassuk gyermekeinket és dolgozóinkat. Ezen felül a II. kerület is részt vesz a fővárossal együttműködve a tanárok és az iskolai dolgozók tesztelésében. Minél több tesztet végzünk, minél több fertőzési láncot sikerül megszakítanunk a felderített esetekkel, annál többet tettünk a járvány megfékezéséért"

– írta a kerületvezető.

Szűréssel igyekszünk fékezni a járványt a II. kerületben! A II. kerület tesztet biztosít AZ óvodai és bölcsődei ... Közzétette: Őrsi Gergely - & nbsp; 2020. november 4., szerda

Karácsony Gergely szerdán jelentette be, hogy az állam feladatait átvállalva saját tesztelési programba kezd Budapest, a mintavételekhez 100 ezer antigénteszt beszerzését indítja el a napokban a Fővárosi Önkormányzat. A főpolgármester azt mondta, hogy az önkormányzatok segítsége mellett a főváros magánszemélyek és vállalkozások pénzadományaira is számít a pedagógustársadalom önkéntes alapú szűrésének támogatásában.

Az érdekvédelmi szervezetek régóta kérik a kormányt, intézkedjen az idős, krónikus betegséggel küzdő pedagógusok védelme érdekében. Az elmúlt héten, az őszi szünetben a honvédség közreműködésével fertőtlenítették az iskolákat, a kormányzati tájékoztató oldal szerda reggel mégis arról számolt be, hogy 67 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 32 osztályban és 15 teljes iskolában pedig digitális munkarendben zajlik a tanítás.

Hétfőn a Népszava számolt be róla, hogy meghalt egy tiszafüredi gimnázium pedagógusa, a tankerület megerősítette a koronavírus-fertőzés tényét. Az MTI közlése szerint a nyíregyházi Eötvös József iskolában is elhunyt egy tanár, a hírben azonban arra nem tértek ki, hogy a halálának köze volt-e a járványhoz. Ugyancsak hétfőn az ercsi Eötvös Általános Iskola igazgatója arról számolt be az iskola közösségi oldalán, hogy az intézmény egyik pedagógusa elhunyt, szerdától tanítás nélküli munkanapok következnek, a jövő héttől pedig távoktatásra állnak át.

Szerdán szintén a Népszava írta meg, hogy elhunyt egy pedagógus a makói Kálvin Téri Református Általános Iskolában, igaz, azt  hivatalosan sem az iskola, sem annak fenntartója nem erősítette meg, hogy a halálának köze volna a koronavírushoz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk