szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagytakarítás lesz, a honvédséget is bevetik.

A Népszava birtokába került levélben Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter arra kéri az intézményvezetőket, tekintsenek úgy az őszi szünetre, mintha egy egyhetes rendkívüli szünetet rendeltek volna el. Ez alatt pedig sort kell keríteni egy alapos nagytakarításra, fertőtlenítésre.

A lap szerint az iskolaigazgatóknak megküldött levél arra nem tér ki, pontosan, kiknek kell a fertőtlenítő nagytakarítást elvégezniük az október 23-ától november 1-jéig tartó őszi szünetben, de azokban az iskolákban, ahol „visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket foganatosítani”, a Magyar Honvédséget is bevonják a munkába.

Kásler Miklós felhívta a figyelmet arra, a fertőtlenítő takarítás hatását növeli, ha az épületek minél nagyobb részét vagy akár egészét lezárva tudják tartani, a gyermekfelügyeletet ezért az intézmény jól szeparálható részén kell biztosítani. A miniszter azt javasolja, hogy közvetlenül vagy az osztályfőnökökön keresztül kérjék meg a szülőket, hogy a gyerekeket ne nagyon engedjék olyan helyekre, rendezvényekre, ahol zárt térben sokan vannak és a többi diákkal is minimalizálják a kapcsolatot, a szünetet lehetőleg a családjukkal töltsék el. Ugyanez vonatkozik a pedagógusokra is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spórolás helyett csak reménykednek a magyarok, hogy az állami nyugdíj elég lesz

Spórolás helyett csak reménykednek a magyarok, hogy az állami nyugdíj elég lesz

David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben fog zenélni egy hét múlva

David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben fog zenélni egy hét múlva

Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban