szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A részletszabályokat az önkormányzatokra bízzák.

Az este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási korlátozás alatt is ki lehet vinni majd a kutyákat sétálni – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök videójából. A részletekről az önkormányzatok dönthetnek majd, ahogy a kutyafuttatók nyitvatartása is rájuk lesz bízva.

Orbán Viktor Ovádi Péter államtitkárt fogadta, aki a "1,5 millió kutyatartó érdekében fogalmazta meg javaslatait". Ovádi azt kérte, a kutyások időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni 8 után a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

A kormány szándékai szerint szerda 0 órától lép életbe az esti kijárási tilalom, a szabály első körben 30 napig lesz érvényben. Ehhez az kell, hogy a parlament megszavazza a rendkívüli felhatalmazást adó törvény, ezután hirdetik ki a korlátozásokról szóló kormányrendeletet a Magyar Közlönyben.

Orbán: Kijárási tilalom lesz este 8-tól, a gimnáziumok is digitális oktatásra állnak át

Orbán Viktor a Facebookon jelentett be rendkívüli intézkedéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét