szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lezárták a nyomozást a férfi ellen, aki megölte élettársát, majd magukra gyújtotta az épületet.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vádemelést javasolnak a mélykúti emberölés gyanúsítottja ellen – írja honlapján a rendőrség.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai nyomozást folytattak egy garai lakos ellen, aki 2019. december 18-án Mélykúton, egy családi házban egy késsel megölte az élettársát, majd magukra gyújtotta az épületet. A férfit a tűzoltók kimentették az ingatlanból, de az asszony már a késszúrások következtében elhalálozott, így rajta nem tudtak segíteni.

A nyomozás során kiderült, hogy a pár néhány hónappal korábban ismerkedett meg, majd összeköltöztek. A bűncselekmény elkövetése előtti két hétben többször összevesztek, ezért a nő el akart költözni.

A férfi ekkor megfenyegette áldozatát, aki ezért el is ment a Jánoshalmi Rendőrőrsre a tragédia napján, mégsem történt semmi:

a nő közölte, hogy barátja fizikailag nem bántalmazta, ezért nem kérte eljárás megindítását, csak azt szeretne volna elérni, hogy költözzön el tőle. A rendőrök tájékoztatatták, hogy zaklatás miatt feljelentést tehet élettársa ellen, de a nő nem élt ezzel a lehetőséggel.

A nő végül a testvéréhez ment, élettársa ott talált rá, ahol az asztalról felkapott késsel vetett véget párja életének.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberölés bűntett és rongálás bűntett elkövetésével gyanúsított férfi ügyében a megyei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes főügyészségre. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!