szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A polgári hírszerzésért felelős államtitkár interjúban mondta el, hogy az Információs Hivatalnak nem hatásköre átvilágítani egy EP-képviselőt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkárával, Vargha Tamással csinált interjút a Spirit FM, a beszélgetésben pedig felmerült többek közt Szájer József brüsszeli szexbotránya, illetve az, van-e a hazai hatóságoknak felelőssége ebben.

Vargha szerint nincs, ugyanis a magyar polgári hírszerzésnek nincs köze egy EP-képviselő átvilágításához, megfigyeléséhez és követéséhez sem, “ez nem feladata az Információs Hivatalnak."

Az államtitkár magyarázata egybevág a hivatalt vezető Bunford Zsolt dandártábornokéval, aki a parlament nemzetbiztonsági tanácsa előtt is elmondta, nincs hatásköre az IH-nak. A magyar kormány több tagja is azt mondta korábban, semmit nem tudtak Szájer szexpartijáról, többek közt a külügyminiszter, Szijjártó Péter is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Kínában mindig a nagyobb kell, itt az Audi A7 nyújtott változata

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Uniós pénzt is költene az orvosbérek emelésére a kormány

Uniós pénzt is költene az orvosbérek emelésére a kormány