szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság azután döntött így, hogy Hankó-Faragó Miklós a Czeglédy-per egyik tanúját képviselte korábban.

Több védőt is kizártak a Czeglédy Csaba és társai ellen folyó perben, köztük az elsőrendű vádlottét, Czeglédy Csabáét is – írta közleményben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla hozott másodfokú, az elsőfokkal egyező döntést. A bíróság azért döntött a kizárás mellett, mert Czeglédy Csaba vezető ügyvédje, Hankó-Faragó Miklós több tanút is képviselt az eljárás során.

A nyugat.hu pár napja értesült a döntésről, nekik Hankó-Faragó Miklós azt mondta, öt évvel ezelőtt valóban képviselt egy tanút egy fél órás meghallgatáson, teljesen más ügyben.

Azóta viszont ezt az ügyet, és Czeglédyt ügyét egyesítette a bíróság, egy üggyé vált a kettő.

Hankó-Faragó szerint a régi büntetőeljárási törvény alapján ez teljesen törvényes volt, a bíróság viszont az új törvényre hivatkozva zárta ki őt. Úgy véli, a bíróság megsértette az európai emberi jogi egyezményt és az Alaptörvényt is, most vizsgálja a jogorvoslati lehetőségeket.

Czeglédy Csaba és társai ellen másfél éve kezdődött a bírósági eljárás, amely Kecskeméten folytatódott azután, hogy a szegedi bírók elfogultságra hivatkozva egymás után szálltak ki.

A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében 2019 februárjában emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Román táncosnőket raboltak ki az M5-ös autópályán – videó

Román táncosnőket raboltak ki az M5-ös autópályán – videó

Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Automatikusan jár az iparűzési adó felezése a kkv-knak

Automatikusan jár az iparűzési adó felezése a kkv-knak