szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párbeszédes politikus telefonjával szerette volna rögzíteni, ahogyan megkéri a pénzügyminisztert egy költségvetési módosító indítvány támogatására.

Telefonjával akciózott ismét a párbeszédes Tordai Bence, ezúttal Varga Mihály pénzügyminisztert akarta rávenni az Országgyűlésben, hogy írja alá a párt egyik kezdeményezését. Bár ebből az élő közvetítésében semmi nem látszott, a fideszes politikus sérelmezte felszólalásában, amiért Tordai "telefonjával akadályozta" munkáját, majd megkérte, a továbbiakban ne forduljon ilyen elő. Tordai válaszolt is volna rá, és elkezdte magyarázni, mit szeretett volna elérni, de az ülést vezető KDNP-s Latorcai János elvette tőle a szót.

Azt egyik fél sem fejtette ki, mivel akadályozta Tordai Vargát, de a hvg.hu-nak utóbbi már részletezte: “Csináltunk egy költségvetési módosító indítványt, és van benne egy csatlakozásra való kérést jelentő formanyomtatvány. Úgy gondoltam, felkérem erre Varga Mihályt is, hogy legyen közös előterjesztés, ami szerint elvonunk a motoGP-pályától és a vadászkiállítástól 9,3 milliárd forintot, és átcsoportosítjuk a II-III. kerületi rendelőkre. Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták” - mondta Tordai.

A képviselő a telefonjával próbálta rögzíteni a történteket, ezt magyarázta volna el a Parlamentben is. “Úgy tűnik, ha Varga Mihály teszi szóvá, az az ügyrendhez tartozik, ha én, akkor nem” - mondta a politikus, aki elmondása szerint a Parlament folyosóján is üldözte a pénzügyminisztert, de ott sem válaszolt neki.

Varga Facebookon már reagált: szerinte Tordai politikusként még semmi hasznosat nem csinált, és most is csak műsor jött össze: "Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát. Mit mondjak? Sajnálom szegényt… Sok ilyen lesz még, másokkal is, ezért továbbra is azt javaslom: Ne hagyjuk magunkat provokálni! A munkánkkal foglalkozzunk, hogy választott képviselőként azokat szolgáljuk, akik bennünket megválasztottak" - írta.

Műbalhé a Parlamentben Ezt a papírt szerettem volna aláiratni Varga Mihállyal, aki inkább bátran elfutott - de előtte...

Közzétette: Tordai Bence – 2021. március 1., hétfő

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!