szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kórházak egymással sem konzultálhatnak, az egészségügy leterheltsége pedig nemcsak a koronavírus miatt okozhat hatalmas károkat, hanem azért is, mert még legalább ugyanennyi ember meghalhat, akinek a más betegségével nem tudnak foglalkozni – mondta Kunetz Zsombor.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„A kormány a járványkezeléssel sikeresen szétverte a magyar egészségügyet”

– mondta Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az ATV-nek. Szerinte azzal, hogy az orvosokat és a szakdolgozókat teljesen leköti a járvány, emiatt pedig a koronavíruson kívüli ellátás leállt, legalább még egyszer annyi áldozatot követelhet, mint amennyi covidos halott van.

Ha a jelenlegi járványhelyzetre rányitunk, csak romlani fog a helyzet – mondta. Ezért mindenkitől azt kérte, ha tehetik, hordjanak FFP2-es maszkot, tartsák a távolságot, és figyeljenek a rendszeres, alapos kézmosásra. Azt pedig nem szabad elhinni, hogy aki megkapta az oltást, az már védett, hetek kellenek a második dózis után, hogy kialakuljon a védettség.

Arról, hogy mennyire nem kaphat a média információkat a kórházakból, annyit mondott: „Csernobil van” – szerencsére ezt még nem a katasztrófa nagyságára, hanem az információáramlás korlátozására értette. Még a kórházak sem konzultálhatnak egymással – magyarázta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3,4 milliárd forintért hirdetik, hogy Magyarország családbarát

3,4 milliárd forintért hirdetik, hogy Magyarország családbarát

Zsákutcába vezet a klímaváltozás, de van még esély kifarolni

Zsákutcába vezet a klímaváltozás, de van még esély kifarolni

Négy életképes embriót hoztak létre a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvúk megmentésére

Négy életképes embriót hoztak létre a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvúk megmentésére