szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Comirnatyból áprilisban összesen körülbelül egymillió adagot szállítanak le.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Csaknem 250 ezer Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.

Az újonnan érkezett adagokkal együtt a Pfizer már közel 1,7 millió dózist hozott Magyarországra.

A cég teljesítette első negyedévre vállalt kötelezettségét, a második negyedévtől pedig jelentősen felpörgeti a behozatalt: csak áprilisban közel egymillió adagot szállíthat le az oltóanyagból.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője elárulta, kiket oltanak be a most érkezett Pfizer–BioNTech-vakcinákkal. György István ismertetése szerint az összesen 246 870 adag védőoltásból

  • 114 ezret olyanoknak adnak be, akik már megkapták az első dózist,
  • 100 ezret a pedagógusok beoltásának csütörtökön kezdődő második körében használnak fel,
  • a maradék 32 ezer beadását pedig a megyei oltási munkacsoportok döntése szerint a háziorvosok szervezhetik meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Nem tabu a 16 évesek oltása, csak vakcina kell hozzá

Az operatív törzs véleményét várja a miniszterelnök a fiatalok oltásáról, és Magyarországon már most van olyan engedélyezett vakcina, amivel lehet a 16 év felettieket is oltani. Kevesebb mint 200 ezer emberről van szó, viszont a középiskolák és így az egész társadalom védelméhez talán hozzájárulhatna egy ilyen lépés – feltéve, ha elegen regisztrálnak.

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának

Egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt Columbusban

Egy rendőr lelőtt egy 16 éves afroamerikai lányt Columbusban

Foci-Eb: az ír kormány szerint túl korai dönteni arról, lehet-e negyed ház a dublini stadionban

Foci-Eb: az ír kormány szerint túl korai dönteni arról, lehet-e negyed ház a dublini stadionban